14 години аудио-визуална "Фрактура" в ТВ ефира

Pinterest LinkedIn +

Най-старото предаване за рок и метъл музика в България - "Фрактура", навършва 14 години в ТВ ефира. По този повод неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отбележи годишнината със специално шоу.

Точно в полунощ на 1-ви срещу 2-ри юли по телевизия Диема ще стартира празничното издание "14 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят едни от най-забавните моменти от предаването.

Акцентът ще бъде сложен върху кратки откъси от интервюта с Metallica, Whitesnake, In Flames, Tarja Turunen, Soulfly, Dimmu Borgir, Amorphis, Kreator, Sodom, Accept, Helloween, Biohazard, Deicide, Apocalyptica, Moonspell и много други.

"Когато започнах да правя 'Фрактура' през 1998 година, никога не съм си и представял, че 14 години по-късно шоуто ще продължава да е на екран. За мен рок музиката е много повече от музика, тя е възможност да видиш света по един специален начин.

'Фрактура' е една идея, която всички ние, феновете на добрата рок музика, поддържаме жива. Благодарен съм на колегите, с които съм работил във времето, както и на всички останали, които под някаква форма са подкрепяли мен и 'Фрактура' през тези 14 години", каза за Avtora.com Васко Катинчаров.

"Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл видеоклипове, актуални гости, интервюта с известни музиканти и концертни репортажи.

Началото на "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. Дълги години шоуто се излъчва по ММ, но след като каналът е закрит през 2010 година, се мести в телевизия Диема.

За целия този период от 728 издания зрителите са гледали специални интервюта с едни от най-големите световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната.

Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия Диема - в неделя от 24:00 ч., с пълно повторение всеки петък от 00:30 ч.

Сподели.