12 грим трика за начинаещи

Pinterest LinkedIn +

Много дами проявяват интерес към грима и често експериментират върху себе си различни цветове и визии.

Много често резултатите са прекрасни, но има случаи, в които един грим може да стои доста нелепо, както и дори да придаде не чак толкова задоволителен ефект върху лицето.

Затова ние от Fiore Make Up - курс за грим ви предлагаме няколко лесни, но важни трика за начинаещите в грима:

1. База за грим - винаги я поставяйте под фон дьо тена, това ще ви гарантира равномерно нанесен фон дьо тен.

За суха и нормална кожа е подходяща хидратираща база, а при мазна и комбинирана матираща база.

2. Коректорът трябва да бъде с един или два тона по-светъл от цвета на кожата. За естествена покривност използвайте течни коректори. Четката за коректор е много удобна и с нея може прецизно да го разнесете, както и да контролирате по този начин количеството му. Коректорът при начинаещи е добре да се нанесе преди фон дьо тена.

3. Зелена база за неутрализиране на червените участъци върху лице и деколте. Това могат да са акне или изразени капиляри. Нанасяйте я преди фон дьо тена, като се внимава с количеството й, особено ако използвате флуидни такива. За добро и равномерно разнасяне може да използвате четката за коректор.

4. След определена възраст върху кожата се появяват кафяви петна, които можем да прикрием с лилава база. Тя може да се използва и при млада кожа с петна в кафявата гама, придобити от слънце или солариум.

5. Фон дьо тенът трябва да е в същата тоналност на кожата ви, за да се избегне ефектът "маска".
За суха и нормална кожа е добре да се използват по-леки и течни хидратиращи основи, а за мазна и комбинирана е подходящ матиращ фон дьо тен с дълготрайно действие.

6. Транспарантната пудра е продукт, който можете да използвате през малки интервали от време. Универсална е за различните кожи и техните подтонове. Може да я нанесете най-лесно с мека, широка четка за пудра. Леката й текстура й позволява да я използвате, както при суха така и при мазна кожа.

7. База за сенки - винаги поставяйте този продукт върху целия подвижен клепач до веждите, това ще допринесе за един красиво прелят грим, сенките ще са с по-интензивен цвят и няма да се ронят.

Гримът ще е по-дълготраен.

8. За да предпазите фон дьо тена чист от падащите сенки при гримиране, поставете малко транспарантна пудра под областта на очите. Така тя ще предпази тази зона непокътната от тъмните пигменти.

9. Препоръчително е да се използват четки за грим от мек, естествен косъм. Много козметични марки предлагат малки комплекти четки необходими за всеки любител. Подберете четките, които са ви удобни.

10. При малки и тесни очи се използват светли сенки, те може да са със сатенен блясък. При голям клепач може смело да се нанасят тъмни цветове, особено подходящ е опушен вариант, който меко подчертава очите.

11. Червилото е добре да се нанесе с четка, така ще избегнем излизане от контура.  Нанасяйте го от средата на долната устна.

Моливът е в същия цвят на червилото.

12. Използвайте сенки за вежди за естествена визия, и молив и помада за по -силно подчертаване.
Може да ползвате фиксатор за вежди за непокорните косъмчета.

Черната спирала е класика, но все пак дамите, които искат да подчертаят леко и натурално миглите си, могат да използват кафяв цвят.

За светли чувствителни очи, използвайте водоустойчиви спирали.

За дълготраен грим може да включите и фиксатор, който ще го направи по устойчив през деня, особено през горещите месеци.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.