12 000 купонясват на концерта на Whitesnake в Каварна

Pinterest LinkedIn +

В топлата лятна вечер на 26-ти юли, повече от 12 000 фена на качествената рок музика си дадоха среща в и около градския стадион "Калиакра", гр. Каварна. Повод за стълпотворението беше третата визита на една от най-обичаните чуждестранни рок групи у нас, Whitesnake.

Ден преди събитието музикантите - фаворити на българското поколение на 35-50 годишните меломани пристигнаха в морската столица Варна с чартърен самолет, водени от лидера на групата Дейвид Ковърдейл.

Знаменитостите бяха посрещнати на летището лично от кмета Цонко Цонев - един от главните "виновници" известните музиканти да свирят в сравнително неголемия черноморски град Каварна. Веднага от летището групата се отправи към скъп хотел, намиращ се на морския бряг.  


Традиционният мърчъндайз Снимка: Avtora.com

 

На следващият ден приготовленията за концерта започнаха отрано и лавинооблазно набираха скорост. Преди дългоочакваната среща публика-изпълнители, колоритната атмосфера в Каварна се поддържаше от познаните вече сергии и павилиони в околностите на стадиона. Дори и най капризните пиячи на бира можеха да открият своето мезе, а традиционалистите се отдадоха на безспорната класика - кебапче, набучено на пластмасова вилица.


Походът към стадиона Снимка: Avtora.com

 

Повечето от прииждащите преди концерта фенове бяха от т.нар. "втора възраст", но не липсваха и много млади почитатели на олдскуул рока. Най-запалените от тях влязоха в стадиона малко след 18:00 часа, като мнозина спринтираха по терена в желанието си да заемат възможно най-добри позиции.

 

Музикалната част на шоуто започна с участие на родната група Б.Т.Р. Българите не бяха анонсирани до момента, когато стана ясно, че нарочената за това група Silent Madness няма да свири.

За запознатите с концертите в Каварна участието на Б.Т.Р. беше в рамките на познатия репертоар и времетраене. Въпреки че БТР-ите изпълняват едни и същи песни вече от 2 години, публиката отново ги прие с не толкова характерна към българските групи любов. Постепенно настроението и градусите се повдигаха в очакване на Whitesnake.

 

Рок легендите избухнана за 3-ти път Снимка: Avtora.com

Ветераните, предвождани от легендата Дейвид Ковърдейл, излязоха точно в 21:00 часа, за да открият концерта си с емблематичното парче Burn. Под бурни овации и успоредно с плавно настъпващата нощ се заредиха хит след хит: Fool For Your Loving, Is This Love, Ain't No Love In The Heart Of The City, Here I Go Again...


Китарите - сърцето на рокендрола...Снимка: Avtora.com

 

Реакциата на публиката, добрият саунд, изпълненията на групата с характерен за големите звезди професионализъм, в комбинация с кристално ясното и обсипано със звезди небе  придаваха една изключителна атмосфера на шоуто - едновременно заредена с агресивността на рока и, успоредно с това, дълбоко позитивна.


...и вокалистът - душата на рокендрола Снимка: Avtora.com

 

След около час и половина свирене настъпи времето за бис, а малко след финалните акорди на емблематичното Still Of The Night, концерта беше закрит с ефектна заря. Малко след това се заформи и познатата километрична опашка от автомобили в посока Варна.


Любовта на народа Снимка: Avtora.com

 

 

Сподели.