10 от най-очакваните игри до края на годината

Pinterest LinkedIn +

Всички най-интересни заглавия от следващите месеци на едно място!

Геймъри от всякаква възраст и с най-различни предпочитания в жанровете и платформите очакват с огромно нетърпение последните месеци на годината, защото по традиция за тогава са насрочени някои от най-големите премиери на нови заглавия. Ако и вие сте сред тях или пък просто искате да сверите часовника си с най-новите попълнения в гейм календара, ето един специален обзор на всички по-големи хитове, които очакваме през следващите месеци.


FIFA 17
Платформа: PC/PS3/PS4/Xbox 360/Xbox One
Премиера: 29 септември
Най-важното за нея: Футболна симулация от ново поколение, подплатила доказано печелившите си геймплейни формули с нов графичен енджин и фотореалистична визия, заради която страничен наблюдател, който ви гледа как играете, спокойно може да реши, че по телевизията дават истински мач от световен шампионат.

 


Mafia III
Платформа: PC/PS4/Xbox One
Премиера: 07 октомври
Най-важното за нея: Поредицата Mafia винаги е залагала на отличен баланс между отворения свят на Grand Theft Auto и солиден фокус върху мрачните си шестдесетарски истории, където никога не е съвсем ясно кой е добрият и кой – лошият. Новата част обещава да изведе формулата до нови висини, а великолепните презентации на Gamescom ни карат да вярваме в това обещание.

 


WWE 2K17
Премиера: 11 октомври
Платформа: PC/PS4/Xbox One
Най-важното за нея: Кечът е шоу, което събира милиони зрители пред телевизорите и в залата. Да бъдеш страничен наблюдател обаче е скучно, така че авторите на поредицата ви предлагат директно да се качите на ринга и да извървите пътя си към върха с бойни умения, подли тактики, умели вербални манипулации и перфектно отработени хореографски излизания пред публиката, насред светлини, пиро ефекти и гръмка музика. В крайна сметка – всичко е спектакъл, така че просто му се насладете подобаващо.

 


Battlefield 1
Платформа: PC/PS4/Xbox One 
Премиера: 21 октомври
Най-важното за нея: Легендарният отборен мултиплейър екшън се завръща към корените си, но с неочакван, алтернативен поглед към Първата световна война. След дългите години, прекарани в рециклирането на познатата формула, сега от ЕА обръщат гръб на модерните технологии в името на един по-директен и по-личен сблъсък на бойното поле, където не можете да клечите в храстите, въоръжени с футуристичен, компютърно управляван снайпер за дълго, защото опонентът ви може да разполага с кон, сабя и зъл нрав …

 


Civilization VI
Платформа: PC/PS4/Xbox OnePC/Linux/Mac
Премиера: 21 октомври
Най-важното за нея: Най-интелигентната стратегия на пазара се завръща, за да ни напомни, че най-могъщото оръжие във войната за територии са бистрият ум и тактическото мислене. Просто защото в завоевателната игра на шах не винаги побеждава този, които е извадил на бойното поле най-голямото оръдие.

 


Titanfall 2
Платформа: PC/PS4/Xbox OnePC/PS4/Xbox One
Премиера: 28 октомври
Най-важното за нея: Това е различният екшън от първо лице, добавящ към познатата комбинация от огнестрелно оръжие и противников играч, срещу когото да го насочите, акробатични умения, движение из нивата по вертикала и гигантски роботи. Достъпна и комплексна едновременно, Titanfall 2 е играта, в която можете да се потопите практически мигновено без да се питате кой бутон точно какво правеше, но трябва да прекарате доста часове с нея, за да станете наистина добри.

 


Call of Duty: Infinite Warfare
Платформа: PC/PS4/Xbox OnePC/PS4/Xbox One
Премиера: 04 ноември
Най-важното за нея: Ако съществува игра, която всеки и без колебание може да оприличи на високобюджетен холивудски екшън с много стрелба и експлозии, това е серията Call of Duty. Очакваме изпълнена с разруха солова кампания и още по-деструктивен мултиплейър. Ако Battlefield 1 е военният шутър за играчите, подготвили старателно своят тактически план, то Infinite Warfare е заглавието, в което пръстът ви ще залепне на спусъка, а завоите в ситуацията на бойното поле ще бъдат толкова резки и неочаквани, че ще ви се завие свят.

 


Dishonored 2
Платформа: PC/PS4/Xbox OnePC/PS4/Xbox One
Премиера: 11 ноември
Най-важното за нея: Защото първата част на Dishonored беше най-адекватното и разчупено продължение на идеите от легендарния Thief, въпреки липсата на допирни точки в заглавието и различните разработчици. Dishonored 2 продължава традицията и мрачният, ретро-футуристичен свят, уникалните умения на персонажите и многобройните начини за разиграване на една и съща ситуация, ни обещават едно продължение, правено с талант и любов към концепцията.

 
 


Watch Dogs 2
Платформа: PC/PS4/Xbox OnePC/PS4/Xbox One
Премиера: 15 ноември
Най-важното за нея: Вземете една амбициозна идея, добавете към нея опита от това какво работеше и какво не в първата част и я развийте с новото поколение хардуер. Това накратко е съдбата на Watch Dogs 2, която тихомълком се превърна в един от хитовете на есента. Ubisoft вече побърза да увери геймърите, че фиаското с графиката на оригиналната игра няма да се повтори, тъй като от самото начало Watch Dogs 2 се разработва за PlayStation 4 и Xbox One. Ако пък междувременно успеете да се сдобиете и с новата ревизия PlayStation 4 Pro, то имате допълнителен повод за радост, защото Watch Dogs 2 ще бъде едно от заглавията, специално оптимизирани за платформата.


PlayStation VR
Премиера: октомври 2016 г.
Най-важното за нея: Виртуалната реалност ще бъде сериозната технологична крачка напред през 2016 година, след като повечето от големите играчи вече разкриха картите си и наддаването започна. На този етап, нашите залози падат върху VR очилата на Sony както заради стартовия пакет от обещаващи и разнообразни заглавия, така и заради достъпността на комплекта, който не изисква огромни инвестиции в ъпгрейд на компютъра, за да се насладиш на пълния му потенциал.

Сподели.