10-годишният математик Калоян Гешев е новият тaлант на България

Pinterest LinkedIn +

Вчера bTV излъчи финала на седмия сезон на риалити предаването "България търси талант", който беше спечеен по 10-годишният Калоян Гешев от София. Той се яви в шоуто с невероятни умения по скоростни изчисления. Младият математик спечели титлата и наградата от 50 000 лв. благодарение на уникалните си способности и на вота на зрителите - с убедителна преднина пред втория претендент.

На финала Калоян опита да постави световен рекорд по скоростно изчисляване и реши на живо десет задачи с 5-цифрени числа за време, по-добро от очакваното, като допусна само една грешка. Тя му попречи да постави рекорда си официално, но не му попречи да е победител в седмия сезон на грандиозното шоу. Водещите - Сашо Кадиев и Дани Петканов съобщиха, че лично са свидетели как Калоян е решил задачите цели четири пъти преди финала – всеки път по време на репетициите, но явно напрежението и емоциите от живото изпълнение са оказали своето влияние.

Чувствам се много щастлив, че спечелих тази огромна награда!“, каза малкият-голям математик от сцената и поздрави останалите страхотни таланти, които останаха след него.

Във финала на един от най-оспорваните сезони на "България търси талант" зрителите на bTV видяха отлично подготвени, уникални и запомнящи се талантливи участници с мисии и каузи, достойни за уважение. За първи път целият финал на шоуто на живо бе с жестов превод, което го превърна и в първото развлекателно предаване у нас и в Европа, достъпно за всички глухи хора.

След дълго отсъствие от музикалната сцена специален гост в “България търси талант” бе Руши, който представи хита си “Всичко се връща” - с нов, ефектен аранжимент, танц и визия. 

С осезаемо и вдъхновяващо детско присъствие, силни емоции, невероятни таланти от България и от различни точки на света, страхотни изпълнения и чудесно настроение завърши един от най-атрактивните досега сезони на “България търси талант” по bTV.

"Най-хубавото е, че много деца ще се вдъхновят от различни талантливи хора от сцената на “България търси талант” и ще започнат да се занимават с нещо, което харесват и в което ще намерят себе си", каза с усмивка актьорът и част от журито Любо Нейков малко преди финала в студиото на “120 минути” по bTV.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.