10 филма, за които няма да повярвате, че навършват 20 гoдини през 2017-та

Pinterest LinkedIn +

Да, точно така. Тези 10 филма са превзели киносалоните точно преди 20 години и дори да ни се струва, че 90-те бяха съвсем скоро, всъщност Titanic (Титаник), The Fifth Element (Петият елемент) и Men In Black (Мъже в черно) вече не са дори тийнейджъри.

1. The Lost World: Jurassic Park (Джурасик парк)

Майкъл Крайтън е автор на книгата, по която е направена първата екранизация по темата. По-късно Стивън Спилбърг моли автора да напише нова книга, за да може лентата да се сдобие с продължение. Така се стига до The Lost World, в която Майкъл връща от света на мъртвите героя на Иън Малкълм.

2. Good Will Hunting (Добрият Уил Хънтинг)

Продуцентът не виждал Мини Драйвър като Скайлър – "Не бях достатъчно секси. Не бях достатъчно сладка. И не изглеждах достатъчно като Гуинет Полтроу."

3. Titanic (Титаник)

Преди да приключат снимките, мнозина предвиждали, че филмът ще бъде пълен провал. Повод за подобни черни мисли били трудностите в работния процес, както и постоянно растящият бюджет.

Titanic Movie

4. Austin Powers (Остин Пауърс)

Филмът не постига кой знае какъв успех в боксофиса, но се сдобива със статут на класика след милионните продажби на видеокасети.

5. Selena (Селена)

Ролята на Селена вдъхновява Дженифър Лопес да стартира певческа кариера.

6. Men in Black (Мъже в черно)

Крис О`Донъл отказва ролята на агент Джей и Уил Смит се възползва от факта.

Men in Black Movie

7. My Best Friend’s Wedding (Сватбата на най-добрия ми приятел)

Рупърт Еверет, който е в ролята на най-добрия приятел на Джулия Робъртс, се представял страхотно на снимките. Затова сценарият бил променен, за да може той да получи повече екранно време.

8. The Fifth Element (Петият елемент)

Принс е трябвало да има запомнящо се участие в продукцията.

9. I Know What You Did Last Summer (Знам какво направи миналото лято)

Идеята за сцената, в която Дженифър Лав Хюит крещи на улицата, е дадена от малък хорър фен, който се появил на снимачната площадка и казал на актьорите какво да правят. 

10. Air Force One (Еър Форс 1)

За ролята на президент Джеймс Маршал е бил избран Кевин Костнър. Но поради проблеми с работния му график ролята остава за Харисън Форд, който е препоръчан изрично от Костнър.

Air Force One Movie

Сподели.