10 бюджетни романтични дестинации в България за месеца на влюбените

Pinterest LinkedIn +

Представяме ви 10 места в България, където ще се насладите на романтиката и свободата.

Триград

Триград е малко и китно селце, разположено на 1240 метра надморска височина в Западните Родопи, община Девин. Триград е място, което от векове е запазено непроменено, останало далеч от шумния и забързан съвременен свят. Известно е с гостоприемството на местните жители, с вкусната родопска кухня и със забележителности като Триградското ждрело, Ягодинската пещера и пещерата "Дяволското гърло". Много къщи в селото посрещат целогодишно своите гости с усмивка, уют и вкусна кухня.

Залив Болата

Кой е казал, че морето е красиво и романтично само през лятото? Залив Болата е място, в което ще се влюбите през всички сезони. Ще почувствате вятъра в косите и ще чуете вълните. Намира се край село Българево, в северната част на Черно море. В селото се дават под наем самостоятелни вили, които ще допълнят вашата романтична почивка и ще внесат уют в нея. 

Атракцион "Калоянова крепост" - Арбанаси

Едно величествено място, от което се открива невероятна гледка от птичи поглед към старопрестолния град. Атракцион "Калоянова крепост" е едно смело предизвикателство към историята – средновековен замък. Тук можете да се насладите на множество атракции като разходка на кон по Арбанашкото плато, гост-изпълнители, музика на живо, вкусна традиционна храна, а най-романтичното преживяване е разходка с каляска около крепостта. Бъдете крал и кралица за един ден!

Любовната чешма

Намира се в град Трявна. Легендата за красивата чешма разказва за тайната любов между резбар и красива тревненска девойка. Младият резбар не бил признат за майстор от местния еснаф и нямал смелостта да поиска ръката на любимата си. Тогава решил от мрамор да извае чешма, като върху нея изваял и образа на девойката, а водата била символ на вечно слетите им души. Легендата разказва, че който отпие глътка от тази вода, той отпива частица любов, която остава в него завинаги.

Връх Марагидик (Русалка)

Марагидик е връх в Стара планина, над град Априлци. За любителите на планината и свободата това е идеалното място да се насладите на любовта. За върха има няколко легенди. Според една от тях капризната мома Мара обещава да пристане на този момък, който я изнесе на ръце на стръмния връх. А вие готови ли сте да направите това за вашето момиче?

Пейката на любовта на входа на пещера "Бачо Киро" 

Пейката се намира на скалите над Дряновския манастир и е част от Дряновската екопътека. От мястото се открива великолепна гледка към манастира. Пейката е предназначена за всички, които изпитват любов към половинката, приятелите, семейството, природата, живота или нещо друго.

Мелник

Най-малкият град в България – Мелник – е скътан в южните склонове на Пирин сред пясъчни фигури с интересни форми. Влизаш в града и сякаш за миг попадаш в миналото: тесни улички, къщи с керемидени покриви, каруци, теглени от коне, извозващи бъчви с вино. Тук времето сякаш е спряло, но няма да бъдете лишени от перфектно обслужване, уютни хотелчета, вкусна кухня, вино и малки магазинчета за сувенири.

Село Рибарица  

Село Рибарица се намира в подножието на Стара планина в Тетевенския Балкан, на 12 километра от град Тетевен. Селцето е малко и е запазило романтиката на българските възрожденски традиции и обичаи. Планинската река е бистра, природата – живописна, а въздухът – кристалночист. За романтичната ви почивка селото може да ви предложи както автентични къщи, така и модерни комплекси и хотели с очарователни гледки към Балкана. 

Балчик

Красивият крайбрежен град е романтична дестинация не само през лятото. Престоят ви тук ще ви върне в миналото, когато тези земи са били под румънска власт. Вълшебната ботаническа градина и прекрасният дворец са забележителностите, които трябва да видите, преди да напуснете градчето. 

Жеравна

Жеравна се намира на удобно за пътуване място, на 32 км. от Петолъчката на пътя София – Бургас. Селцето е малко и животът в него си тече с характерното за планинските села спокойствие. Жеравненци сякаш са "над нещата". Ще бъдете пленени от малките къщички и калдаръмени улички. А любителите на конната езда ще могат да се насладят на своето хоби. Потопете се в магията и спокойствието на едно село в Източна Стара планина. 

 

Сподели.