Звездно дуо ще води церемонията за Оскарите

Pinterest LinkedIn +

82-та церемония по връчването на най-престижните кино отличия - Оскарите ще бъде водена от двама души, обявиха от филмовата академия.

Това ще са комикът Стийв Мартин (Steve Martin) и колегата му Алек Болдуин (Alec Baldwin). По думите на продуцента на директната телетранслация Бил Механик, това е идеалното дуо за подобна задача. " Стийв и Алек са отличен тандем и ще внесат в шоуто нужната доза свежест и хумор", коментира той.

Това не е първият път, в който водещите на церемонията са двама. Още през 1929 година, на сцената се появиха президентът и вицепрезицентът на Академията, а през 1987 година водещите дори бяха трима.

Стийв Мартин пък вече има опит в подобно амплоа - той бе главно действащо лице на Оскарите през 2001 и 2003 година, докато Алек Болдуин представяше номинираните през 2004 г.

Първоначално организаторите искаха церемонията отново да бъде поверена на австралийската звезда Хю Джакмън (Hugh Jackman), но той отклони предложението заради театралните си ангажименти на Бродуей. Официалното връчване на най-престижните филмови награди ще се състои през март, 2010-та година.
 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.