Звездите на Sega се събират отново в Sonic & All-Stars Racing Transformed

Pinterest LinkedIn +

Малко повече от две години след рилийза на отлично рецензираната от критиката Sonic & Sega All-Stars Racing, изкупена в над 1 млн. копия още в първия си месец на пазара, Sega обявиха следващото заглавие от Sega Superstars сериите, явяващо се наследник именно на тази игра.

 Sonic & All-Stars Racing Transformed ще излезе за Xbox 360, PS3, Vita, 3DS и PC и се разработва от същия екип, произвел оригиналната игра – британското независимо студио Sumo Digital (Virtua Tennis 3, SEGA Superstars Tennis, F1 2011, F1 2012), сформирано след закриването на Infogrames Studios Sheffield и Gremlin Interactive.

Подобно на своя предшественик и игри като Mario Kart, Konami Krazy Racers и Crash Team Racing, Transformed среща на едно място някои от най-популярните герои на дадена компания (в случая Sega) като Jacky Bryant и Akira Yuki от Virtua Fighter, Ryo Hazuki от Shenmue, Ulala от Space Channel 5 и, разбира се, Соник и много други персонажи от игрите, в които синият таралеж е главен герой.

Заглавието  на продукцията дава да се разбере, кое е онова, което ще отличава Transformed от оригиналната Sonic & Sega All-Stars Racing. А именно – способността на превозните средства да се трансформират от един вид в друг, позволявайки на играчите да се състезават в трасета с променлив терен. Така например в хода на Temple Trouble колата ще бъде заменена от лодка, а в Dragon Canyon самолетът ще се превръща в кола. 

Сподели.