Звезда от "Матрицата" с шест роли в sci-fi трилъра Cloud Atlas

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Хюго Уивинг (Hugo Weaving), който помним като неприятния агент Смит от хитовата поредица на братя Уашовски (Lana and Andy Wachowski) - "Матрицата" (The Matrix), ще има възможност да разгърне пълния си потенциал в най-новия си филм. Родената в Нигерия звезда ще се превъплъти в цели шест персонажа в екранизацията на романа на Дейвид Мичъл - Cloud Atlas.

"Проектът е изключително интригуващ именно заради опцията да работя едновременно над толкова много роли. Не крия, че съм благодарен за тази възможност, защото е нещо, което не се случва всеки ден", коментира Уивинг, нашумял още и с изпълненията си в такива заглавия като "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings) и "V като Вендета".

Самият филм разказва шест различни истории, развиващи се по различно време (две от тях в постапокалиптично бъдеще), като всяка сюжетна линия е разказвана от основния герой в следващата. Сред персонажите са американски нотариус, британски музикант, американски журналист и дори клониран политически затворник.

Очаква се режисурата да е дело на три имена - Том Тиквер и горепосочените братя Уашовски. В ролите откриваме и още куп звезди - Том Ханкс (Tom Hanks), Холи Бери (Halle Berry), Сюзън Сарандън (Susan Sarandon) и др. Официално, филмът се чака на екран през май 2012 година.

Сподели.