Звезда от "Бягство от затвора" в хитовия сериал "Спартак: Кръв и пясък"

Pinterest LinkedIn +

Звездата от хитовия сериал на FOX - "Бягство от затвора" (Prison Break) Доминик Пърсел (Dominic Purcell) ще спори за главната роля във втория сезон на друг хитов сериал "Спартак: Кръв и пясък" (Spartacus: Blood and Sand). Според последните информации, продуцентите от Starz са "изправени до стената", след като австралиецът Анди Уитфийлд (Andy Whitfield), който бе в ролята на прочутия гладиатор в пилотния сезон на екшън сагата, бе диагностициран с рак.

Така, на дневен ред са две резервни кандидатури, втората от които е на местната звезда Лиъм Макинтайър (Liam McIntyre), познат от тв продукции като The Pacific, Rush и Neighbours. При всички положения обаче Пърсел е далеч по-познат като лице пред широката аудитория и по тази причина се сочи и за фаворит за ролята.

Иначе снимките на втория сезон, озаглавен Spartacus: Gods of the Arena, стартираха през август и досега са реализирани 6 епизода. За родните фенове пък ще е любопитно да разберат, че в първия сезон на "Спартак", в каста присъства и български актьор – роденият през 1975 г. в Смолян Райчо Василев е в ролята на Гнеус.


Сподели.