Зловещи рисунки на Кърт Кобейн бяха показани на арт фестивал в Сиатъл

Pinterest LinkedIn +

Изложба с картини на покойния Кърт Кобейн бяха показани на арт фестивал в Сиатъл. Сред творбите има скици, рисунки и комикси със зловещо съдържание, а две от творбите за пръв път стават достояние на широката публика.

Кобейн - рисунки

В известна степен творбите илюстрират депресията, пристрастеността към наркотици и бунтарския дух на вокалиста на "Нирвана" и като цяло съответстват на настроението, което музиката на известната гръндж банда създава.

Кобейн - рисунки

Една от най-известните рисунки на музиканта е "Дева Мария" − нарисувана и със собствената му кръв, смесена с кръвта на съпругата му Къртни Лав. За тази рисунка, създадена като рекламен флайър за концерт на "Нирвана" през 1988 г., разказва и документалният филм "Kurt Cobain: Montage of Heck", излъчен на филмовия фестивал "Сънданс" през 2015 г. 

Кобейн - рисунки

Копия на някои от рисунките, както и интервюта и снимки на гръндж легендата, се разпространяват заедно със саундтрака на филма (Montage of Heck: The Home Recordings).

Кобейн - рисунки

Сред изложените картини е също и оригиналната обложка, която Кърт прави за албума Incesticide (1992 г.). На нея са изобразени зловещо тяло-скелет, дете със счупен череп и два мака.Кобейн - рисунки

Показан е и шарж на талисмана на Iron Maiden − Еди.

Кобейн - рисунки

Сподели.