"The Book Of Souls: Live Chapter на Iron Maiden" излиза на 17 ноември

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Warner Music" ще издаде новия албум на метъл динозаврите "Iron Maiden", озаглавен "The Book Of Souls: Live Chapter". Албумът излиза на 17 ноември 2017 г. в целия свят.

Тази колекция от изпълнения на живо се състои от 15 песни, записани по време на турнето "The Book Of Souls World Tour", което покри 39 страни в 6 континента през 2016 и 2017 г. и беше гледано от над 2 милиона човека.

Албумът ще излезе на CD, делукс CD и винилови плочи с филм от концерта, който ще може да се гледа онлайн или чрез сваляне от дигитални платформи. Продуциран от Тони Нютън и основателя и басист на "Iron Maiden" Стив Харис, албумът се базира на тазгодишния сетлист и запис на емблематичното шоу, включително шест песни от последния студиен албум на бандата "The Book Of Souls", заедно с много други класики и любими на феновете песни.

"Прекарахме ужасно много време, работейки над това, тъй като исках резултатът да бъде максимално близък до изживяването от концерт на "Maiden" и да бъде представен пред фенове от различни части на света. Работата беше свързана със слушане на записи от всеки концерт в продължение на дълги часове, за да се избере материал и да се създаде звук, който ще улови вълнението, което изпитваме на любими фестивали като Donington или Wacken например" − сподели по този повод самият Стив.

Мениджърът на Maiden Род Смолууд добавя: "Турнето "The Book Of Souls World Tour" беше грандиозно начинание, още повече за Брус, който започна да пее пред публика за пръв път след възстановяването си от рак на гърлото. Той също пилотира "Ed-Force One", подобрен миналата година от "Boeing 757" на "747", за да можем да отидем по-далеч и по-бързо да посетим някои фантастични градове и фенове от целия свят. Тази година продължи с вълнението, което ни донесе най-успешното ни турне в Северна Америка и Великобритания, правено някога. Беше много специално турне в много отношения, затова почувствахме, че трябва да го запишем както за нас, така и за феновете ни. Стив взе невероятното решение да събере този сет от концерти в различни градове по света и се уверихме, че делукс изданието на CD-то ще бъде налично в книжен формат към изданието на "The Book of Souls". Освен това изданието ще бъде отбелязано със събитие, което ще бъде първото по рода си за Maiden: онлайн изпъчване на живо на концертния филм със свободен достъп, като благодарност към верните фенове по света. Надяваме се, че за световното общество от фенове на "Maiden" ще бъде удоволствие да се събере, за да гледа това специално събитие онлайн. Много от вас ще бъдат в него като участници от всички места, на които сме свирили през това запомнящо се турне."

Албумът ще отговаря на оригиналния формат на "The Book of Souls" и ще бъде издаден в лимитирана серия от 2 делукс CD-та с книга с твърди корици, на стандартен албум от 2 CD-та, на троен черен винил и възможност за дигитално изтегляне на аудио с висока резолюция (48khz/24 bit), включително версия Mastered for iTunes (MFiT). Също така ще има възможност за дигитално изтегляне на филма след премиерата му със свободен достъп.

Различните формати на "The Book Of Souls: Live Chapter" ще бъдат разпространени на българския музикален пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Сподели.