ZAZ на Francofolies 2016 – любов, радост и добро настроение

Pinterest LinkedIn +

Има фестивали, които вдигат очакванията – с изпълнители, история, грандиозни обещания – и се провалят. А има и такива като Francofolies в Благоевград, които вместо грандиозност обещават любов, позитивни емоции и спомени. И изпълняват!

ВИЖ ОЩЕ: Снимки от концерта на ZAZ на Francofolie 2016

Случи се така, че за да гледам ZAZ, трябваше да пропътувам 450 км (в едната посока), тъй като Благоевград не е в най-централната точка на България. Не знаех какво да очаквам от града, не знаех и какво да очаквам от фестивала. Между нас допирни точки все още нямаше. Но знаех едно: че обожавам ZAZ и трябва да я видя. Интересното, както ще разберете, е, че всъщност не я видях, но това не ми попречи да прекарам времето си незабравимо.

Фестивалът Francofolie, посветен на френската музика и култура, събра в редиците си още Gypsy Kings, Nouvelle Vague, Fefe и др. Но безспорно Изабел Жофроа беше гвоздеят на събитието. 

Когато денят настъпи, Благоевград кипеше от живот - буквално! Наред с многото хора, дойде и топлото време. Над 25 000 гледахме лудо приключение през френската поп принцеса. Навсякъде в града - млади, възрастни, усмихнати хора, което ме накара да разбера, че всъщност това ще ми стане много любим град. Колкото и малко да успях да видя от него за два дни.

Точно навреме - с последните лъчи на слънцето, започна и шоуто на Изабел. Хитове като Les Passants, Deterre, On Ira и неизменната Je Veux, на която публиката даде цялото си сърце, до по-нови парчета от албума Paris от 2014 г. И за разлика от други изпълнители и банди ZAZ успя да направи дори по-некомерсиалните си песни, защото за нейните фенове всички парчета са популярни,  вълнуващи на живо.

Говорейки за 25-те хиляди, обстановката на площад "Георги Измирлиев" определено беше задушевна и ако не си висок над 1,80 м, е много под въпрос дали ще успееш наистина ДА ВИДИШ ZAZ.

От предишни концерти, на които съм ходил, съм останал с твърдото убеждение, че не си ли на първите редици, може да се сбогуваш с емоцията. Може и да е така. Но мис Жофроа определено беше изключение, защото независимо дали виждахме, всички пяхме и танцувахме.

А нещото, което със сигурност слагам в своя списък с мечти, е да видя ZAZ и в клубна обстановка, защото съм сигурен, че е изпълнител, който е брилянтен на всякакъв вид сцена. 

Сподели.