Заведоха дело срещу Muse и Warner Music на стойност $3.5 милиона

Pinterest LinkedIn +

Срещу Muse и звукозаписния им лейбъл Warner Music е заведено дело на стойност $3.5 милиона от мъж, който твърди, че музикантите са "отмъкнали" парчето Exogenesis от 2009 г. от неговата sci-fi рок опера, носеща същото име.

Според Courthouse News Charles Bolfrass е завел делото във федералния съд в Манхатън миналата седмица, обвинявайки британците, че са откраднали рок операта му Exogenesis. Обвинителят твърди, че е сключил договор с Muse и две други групи през 2005 г., като идеята на споразумението е била да бъде написана sci-fi рок опера, представяща пътуване в Космоса след разпадането на планетата Земя. По думите на Bolfrass през 2006 г. Muse са отхвърлили предложението, но са копирали идеята му в три парчета от издадения през 2009 г. албум The Resistance, озаглавени съответно Exogenesis I, Exogenesis II и Exogenesis III. Освен това Charles Bolfrass твърди, че обложката на албума е открадната от сториборда на рок операта.

Делото, заведено срещу Muse и Warner Music, е за нарушение на авторски права, нелоялна търговска практика и нелоялна конкуренция.

Сподели.