Защо Леонардо Ди Каприо не е участвал във филми с продължения?

Pinterest LinkedIn +

Леонардо Ди Каприо е вероятно най-търсеният и един от най-обичаните актьори на нашето време. Въпреки постоянната си заетост обаче не е участвал в нито един филм с повече от една част. За разлика от повечето си колеги.

Майкъл Фасбендер и Джеймс Макавой имат роли в X-Men (Х-Мен), Крисчън Бейл – в трилогията The Dark Knight (Черният рицар), а Джони Деп в Pirates of the Caribbean (Карибски пирати).

Така че защо Лео не е имал такова участие до момента? Истината е, че просто не му се е удала подходяща възможност.

"За мен всеки филм, който съм правил, е бил отделно произведение на изкуството... Това не значи, че не бих направил нещо, което има продължения. Някои от най-великите филми в света – като The Godfather (Кръстникът) – имат продължения. Тhe Godfather 2 е фантастичен", споделя актьорът пред Variety.

"Прочиташ сценарий, има начало и край. Трудно е да си го представиш на екран отново. Просто не ми се е случвало досега."

В миналото Ди Каприо е отхвърлял ролите на Робин (Batman & Robin), Spider-Man, Анакин Скайуокър (Star Wars) и много други. Като погледнем назад обаче, може би няма защо да съжалява за решенията си, нали?

Сподели.