Започват българските квалификации за Световните Кибер Игри 2006 Монца – Италия

Pinterest LinkedIn +

От днес до 14 май в Националния Исторически Музей в гр. София ще се проведат квалификациите и финалите за Световните Кибер Игри 2006.

Победителите ще представят себе си и България, наравно със седемдесет страни от 5 континента, в шестото поред шоу, което мнозина наричат “виртуална олимпиада” и което тази година ще се проведе в Монца – Италия.
 
Освен състезанията по дисциплините Warcraft ІІІ: Frozen Throne, Starcraft/Broodwar и FIFA 2006, в програмата на квалификациите са включени и други интересни прояви, както за участниците, така и за публиката, като например дигиталния видео конкурс.
 
Конкурсът е за създаване на филмче, компилация от компютърни игри. В него трябва да бъде сътворена кратка история (не по-дълга от 10 мин.) на тема “ Минало и бъдеще в дигиталната епоха” (в некомпресиран .avi формат). Крайният срок за изпращане на материали е 7 май, на адрес гр. София, бул. Витоша 32Б, партер, офис 1.
 
Победителите, състезаващи се за парични награди и DVD, ще се излъчат на 14 май в Националния Исторически Музей. Те ще бъдат наградени лично от Президента на Република България.
 
По време на квалификациите ще има още музика на живо, шоу с екстремни спортове Skate Cyber Cup и графити фест на тема “ Минало и бъдеще в дигиталната епоха” .
 
Освен всичките това тази година Националният полуфинал на Световните Кибер Игри 2006 - България, организиран от Българската Федерация по Електронен Спорт, ще бъде посетен от специални гости.
 
На 14 май ще пристигнат вицепрезидентът на International Cyber Marketing г-н Oh Won Suk, които са глобалния организатор на Световните Кибер Игри и вицепрезидентът на Samsung Austria г-н Sang Young Rhee. Те ще присъстват на церемонията по награждаване на финалистите от Националния полуфинал.
 
Подробности за Националните финали, вкл. разписание на безплатните влакови превози от Варна и Бургас за участниците и желаещите да посетят събитието, Тук
 
Сподели.