Започва се! ГДБОП удря по "Замунда" и "Арена"

Pinterest LinkedIn +

Милиони български потребители, разчитащи на нелегалното съдържание в торент тракерите у нас, са "изправени на нокти".

Началникът на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев разкри, че службата започва съдебна битка срещу двата най-големи сървъри с пиратско съдържание в България - "Замунда" и "Арена", като очаква те да бъдат затворени в най-скоро време.

"Акцията за борба с пиратството е насочена срещу онези, които го организират, каквито са  "Замунда", "Арена", различните интернет доставчици, а не срещу обикновения потребител. Юзърите няма да бъдат арестувани, но ще се погрижим тази практика да спре", увери Колев пред телевизия PRO.bg.

Той добави, че ГДБОП има информация кои са лицата, стоящи зад двата тракера - това са съответно сирийски и руски гражданин.  В момента има и обвиняеми по делата срещу горепосочените сайтове, но това са само хората, които прибират печалбата, а не организаторите.

Сега делата срещу "Замунда" и "Арена", които са вече с четиригодишна давност, предстои да влязат в съда - действия, предприети от МВР, след като преди дни изпълнителният вицепрезидент и регионален директор за Европа на Международната федерация на звукозаписната индустрия - IFPI Франсез Мур обяви, че страната ни е номер едно по пиратско съдържание в Европейския съюз.

Още по темата:

Започваме акция "Унищожи пиратството" !!!

Сподели.