Замесиха Бербатов в предизборна кампания, футболистът изригна във Facebook

Pinterest LinkedIn +

Българският футболист Димитър Бербатов възропта срещу използването на лика му в предизборна кампания на политическата партия ДПС.

Играчът на френския клуб Монако с изненада установил, че в град Свиленград се разпространяват календарчета с негова снимка и с номера на бюлетината, която хората трябва да задраскат при вота на 25 май 2014 г.

Бербатов публикува официалната си позиция по случая, заявявайки, че няма нищо общо с ДПС и смята използването на неговото име в тази кампания за недопустимо.

Ето какво написа българският футболист на своята официална Facebook страница:

"Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга партия или фирма, припознала ме като своя човек. Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това.

Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за "Монако". Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал.

Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие."

Сподели.