Заека от "Анимационерите" представя най-новото си видео „Ту е проза, ту е стих“

Pinterest LinkedIn +

Николай Бекриев, познат и като Заека от група "Анимационерите", представи пред фенове и приятели осмия си пореден сингъл „Ту е проза, ту е стих“. След прожекцията на видеото Николай и музикантите Стефан Цеков – барабани, Христо Костов – китара и Мартин Евстатиев – бас подариха на публиката интимен авторски концерт.

С тази песен Заека, известен вече с новия си творчески псевдоним NiB: Now in Bulgaria, не изневерява на алтернативното си ъндърграунд музикално звучене, водено от характерните и запомнящи се китарни рифове, но посоката, която поема този път, е към малко по-психаделик рокендрол.

Както при повечето парчета, вдъхновението за „Ту е проза, ту е стих“ се ражда в интересен момент от живота на артиста. Песента е далечна препратка към едно семейно пътешествие на Николай Бекриев в Египет и посещението му на една от гробниците там. В нея той по свой начин разказва историята на богинята Нут, която всяка вечер гълтала слънцето и на сутринта отново го раждала.

В „Ту е проза, ту е стих“ Николай Бекриев отново е автор на текста и музиката, а за аранжимента и записите работи с Георги Станев. Зад видео продукцията продължава да стои отличният тандем Васил Стефанов и Стефка Николова, на който той поверява всичките видеоклипове от авторския си проект. „Историята във видеото се върти около думите от текста „Светят твоите луни в моите гъсти гори нощем“, като разкрива тайно място в тъмната гора, в което уютно се прибираш и общуваш със себе си" – разкрива NiB: Now in Bulgaria.

Автор на музиката и текста на "Ту е проза, ту е стих" е самият изпълнител на парчето - NiB: Now in Bulgaria/ Николай Бекриев. Освен това той е продуцент на парчето и съавтор на аранжимента заедно с Георги Станев.
Сподели.