Забвение (Oblivion)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013. Режисьор: Джоузеф Косински Сценаристи: Майкъл Арнд, Джоузеф Косински С участието на: Том Круз, Морган Фрийман, Олга Куриленко, Зоуи Бел, Уил Форте, Мелиса Лео, Андреа Райсбороу и др. Фантастика, екшън

За филма:

Oblivion е вторият филм на режисьора Джоузеф Косински, който дебютира с TRON: Legacy. Косински е и съсценарист на лентата, заедно с носителя на "Оскар" Майкъл Арнд, сценарист на комедията Little Miss Sunshine и на предстоящия The Hunger Games: Catching Fire.

Начело на актьорския състав на Oblivion е трикратно номинираният за "Оскар" Том Круз (Rock of Ages, Jack Reacher), който е и един от продуцентите на лентата.

Партнират му носителят на "Оскар" Морган Фрийман, когото със сигурност сте гледали в хитови филми като Driving Miss Daisy, Million Dollar Baby, The Bucket List и The Dark Knight Rises; очарователната Олга Куриленко (Seven Psychopaths) и Андреа Райсбороу (Shadow Dancer, Welcome to the Punch).

Историята:

В бъдещето Земята е еволюирала до неузнаваемост. Джак Харпър (Том Круз) е един от последните техници на безпилотни самолети, останали на планетата. Той е част от мащабна операция за добиване на жизненоважни ресурси след десетилетия война срещу ужасна заплаха, позната като "скавите".

Джак почти е приключил мисията си, когато спасява красива непозната от свален космически кораб. Появата й отключва поредица от събития, които ще накарат Джак да се съмнява във всичко, което знае и ще поставят съдбата на човечеството в ръцете му. 

Сподели.