Забраненият български филм "Баклава" излезе в YouTube в пълната си режисьорска версия. Гледай го тук!

Pinterest LinkedIn +

Шест години след създаването му точно в 00:00 ч. на 11 май 2013 г. скандалният български пълнометражен филм "Баклава", чието разпространение у нас бе забранено, а създателят му бе осъден и обявен за международно издирване, излезе в YouTube в пълната си режисьорска версия.

ВИЖ ОЩЕ: Топ 20 еротични филма, които ще преобърнат представите ви за секса

Лентата на Алексо Петров за "забравените деца на България", която отвежда зрителя на пътешествие из тайните откровения на посткомунистическа България, бе показана пред родна публика в рамките на Пътуващия фестивал за алтернативно кино през 2011 г., но никога не е влизала в големите киносалони у нас.

"Тъй като филмът подтиква към размисъл и най-вероятно веднага ще бъде докладван на властта от "бдителни граждани", искаме да се обърнем към българската торент общност с една молба: Моля ви, преди да бъде "флагнат" в Youtube, свалете и споделете този филм! Съвсем нелегално и безплатно! Благодаря!", апелира режисьорът на филма Алексо Петров, подкрепен от независимия филмов лейбъл Lost Vulgaros, който е продуцент на "Баклава".
В официалния сайт на Lost Vulgaros могат да бъдат гледани и най-новите проекти на Петров – късометражните филми Populus Vulgaricus и Politicus Vulgaricus, чийто саундтрак е дело на група Bulgara.


Освен Bulgara в саундтрака към "Баклава" са включени тракове на P.I.F., Аборт, La Muchedumbre, Frontpoint, Kozza Mostra, Darkstep, Smotan MC и др.


Сподели.