Забавен IQ експеримент доказа колко лесно се подлъгват хората (Видео)

Google+ Pinterest LinkedIn +

Като че ли сме свикнали да приемаме хората с високо IQ за доста начетени, а тези с ниско – за не чак толкова умни. Този тест обаче ще изравни нивото за всички, тъй като ще направи за смях и умни, и глупави. Във видеото виждаме как десетки младежи отговарят на поредица елементарни въпроси, които не ги затрудняват изобщо и дори ги предизвикват да демонстрират високомерие. Когато обаче трябва да повторят бързо един след друг своите отговори, всички започват да повтарят като папагали, докато неусетно не изпадат в доста неловка ситуация, както сами ще видите. Изводът е, че никога не трябва да подценяваме ситуацията, а да вникваме по-дълбоко в нещата. Само така ще сме сигурни, че няма да станем за смях като тези младежи.

Като че ли сме свикнали да приемаме хората с високо IQ за доста начетени, а тези с ниско – за не чак толкова умни. Този тест обаче ще изравни нивото за всички, тъй като ще направи за смях и умни, и глупави. 

Във видеото виждаме как десетки младежи отговарят на поредица елементарни въпроси, които не ги затрудняват изобщо и дори ги предизвикват да демонстрират високомерие. 

Когато обаче трябва да повторят бързо един след друг своите отговори, всички започват да повтарят като папагали, докато неусетно не изпадат в доста неловка ситуация, както сами ще видите.

Изводът е, че никога не трябва да подценяваме ситуацията, а да вникваме по-дълбоко в нещата. Само така ще сме сигурни, че няма да станем за смях като тези младежи. 


Сподели.