За бога, братя! Да емигрираме във... Виртландия!

Pinterest LinkedIn +

Писнало ви е да плащате високи данъци?! Не сте доволен от случващото се в държавата ви?! Политиците ви не струват пет пари, а вас никой не ви бръсне за нищо?!

Е, добрата новина е, че има алтернатива. Чували ли сте за страната... Виртландия?!

Да, мнозина от вас може и да се усъмнят, че следваме гордо по петите Васко Нубиеца, който се хвана на въдицата на журналист в началото на 90-те и ни обясни как имаме перфектни отношения с държавата Нубия, за която никой дотогава не бе чувал.

Виртландия обаче наистина съществува. Подобно на  мрежата Second Life, това е първата в света суверенна страна, базирана в интернет. Хващайте дисагите и разцъквайте мишката в нета, защото няма никакви бюрократични спънки да станете нейн официален жител. Там можете да ръководите политическа партия, да сте по-известен от Джони Деп или да печелите "Грами" за музикалните си изяви всеки ден.

Иначе самата държава е основана на 14 август 2008 година от професор по политически науки, дизайнер и журналист. Идеята й е да премахне границите между отделните страни, без да нарушава суверенитета на никоя от тях.

И преди да ви кажем как да кандидатствате за гражданство, ще ви разкрием и една малка тайна. Повече от половината й настоящи членове са... българи, а родният език е третият официален. Дали това говори, че въобще не ни харесва какво се случва в България напоследък, няма да коментираме, но опцията за по-широк избор определено е доста примамлива за мнозина...

  www.wirtland.com

Сподели.