Yoko Ono все още не може да прости на убиеца на John Lennon

Pinterest LinkedIn +

Днес, 8 декемри, се навършват 26 години от смъртта на Джон Ленън (John Lennon), който беше прострелян от фанатизирания Марк Чапман през 1980 г.

Във връзка с отбелязването на трагичната годишнина вдовицата на легендарния "Бийтълс" Йоко Оно наскоро отправи призив от страниците на американски ежедневник 8 декември да започне да се чества като Световен ден на опрощението.

Идеята на Оно е на този ден всеки да поиска прошка "от тези, които са изстрадали непоносимото". В текста тя се обръща към "хората, които също за загубили любимите си без причина: простете ни за това, че не сме били в състояние да спрем трагедията".

Колкото до собствената си скръб тя добавя: "Като вдовица на човек, който беше убит в резултат на насилнически акт, не знам дали вече съм готова да простя на онзи, който дръпна спусъка" и добавя: "Сигурна съм, че всички жертви на насилие се чувстват като мен. Но изцеление е това, от което светът в момента има спешна нужда".

Освен това вдовицата благодари на всички, от които ежегодно получава писма на тази дата, за да й кажат, че мислят за нея и за покойния й съпруг.

Както е известно, обяснението, което убиецът на Ленън е дал за злодеянието си, е, че по този начин той е искал да бъде забелязан, понеже се е чувствал твърде незначителен и незабележим. Наскоро Чапман  за четвърти път направи постъпления да бъде освободен от затвора, които бяха категорично отхвърлени.

Сподели.