Yoko Ono призовава за "незабавно освобождаване" на Pussy Riot

Pinterest LinkedIn +

Йоко Оно (Yoko Ono) се присъедини към хората, които призовават за освобождението на осъдените на затвор членове на Pussy Riot. В Ню Йорк тя връчи наградата за мир LennonOno на съпруга на една от задържаните.

"Благодаря на Pussy Riot, че стоят зад вярванията си в свободата на словото и карат всички жени да се гордеят с това, че са жени. Искам да изразя своята любов и уважение към тях, ще работя по незабавното им освобождаване от затвора, в който се намират", каза Оно. Тя връчи наградата на Пьотр Верзилов, говорител и съпруг на Надежда Толоконникова, на 5-годишната им дъщеря Гера и на адвокатите на руската пънк рок група.

На 1 октомври групата ще обжалва двете години, на които бяха осъдени за хулиганство - Pussy Riot изпълниха "пънк молитва", протестирайки против президента Владимир Путин в Московската катедрала. Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самусевич са в листа Prisoners of Conscience на Amnesty International, които се стремят да освободят неправомерно осъдени личности заради политически, религиозни и други вярвания.

Madonna, Пол Макартни (Paul McCartney), Bjork, Red Hot Chili Peppers и много др. заявиха по един или друг начин подкрепата си за Pussy Riot, а Шиниъд О'Конър (Sinead O'Connor) публикува отворено писмо до Путин чрез Rolling Stone.

Сподели.