Yamato - решителност, енергия и сила (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

Японските барабанисти Yamato пристигнаха отново в България, за да представят своя нов спектакъл Gamushara - The Beat of Courage.

Зрелищното шоу, което се състоя на 1 март 2012 година в зала 1 на НДК, бе част от световното турне 2011-2012 Gamushara - The Beat of Courage на изключителните артисти.

Yamato! Произнесенa с японски маниер, внушителна решителност и сила, тази дума звучи по друг начин за хората, които се вляха в ритъма на виртуозните изпълнители от страната на изгряващото слънце.

От най-ниския регистър до екстазните хармонии на различни по размер и звучене - барабаните "Уадайко" биеха с пулса на сърцето.

Така хиляди в препълнената столична зала станаха участници в един древен ритуал, възхваляващ живота. А на финала на шоуто нямаше човек, който да излезе без грейнали очи и загадъчна усмивка.

"Ние трябва да съберем мощния ритъм на сърцата си и да го проектираме в бъдещето. Нека да извикаме трескаво като новородено, което заявява на света за своето съществуване. Нека се втурнем в бъдещето, като споделим този миг заедно. Ние сме живи сега - независимо от възраст и заобикаляща среда", казва за спектакъла Gamushara - The Beat of Courage артистичният директор и основател на трупата Yamato, Маса Огава.

Yamato - Уъркшоп в София (Видео) >>


Сподели.