Yahoo! пуска търсачка за аудио файлове

Pinterest LinkedIn +

Миналата седмица Интернет компанията Yahoo! Inc е пуснала пробна версия на софтуер, който позволява на хората да намират музика, новини, лекции, речи и други аудио материали онлайн.

Тази нова услуга на Yahoo! се появява на един конкурентен Интернет пазар, където програми за търсене на аудио файлове се предлагат от такива големи компании като America On Line и Google.

Yahoo твърди, че е подготвила за пускане онлайн "сериозна търсачка", която позволява на потребителите бързо да пресяват близо 50 милиона аудио файла, включително подкастове (podcasts), музика, интервюта, речи и новини. Индексът на "Yahoo Audio Search" включва и собственото съдържание на фирмата заедно с музика, предоставена от цял списък с уебсайт партньори - eMusic, GarageBand.com, Napster и Rhapsody. Новият механизъм е свързан с наскоро пуснатата от Yahoo! система за търсене на видео файлове и позволява на хората да намират звуци, с които да допълват образите.

"Като подпомага самото търсене чрез разнообразни инструменти за персонализиране, Yahoo! представя на потребителя един новаторски модел за използването на мрежата, за да намира и да слуша предпочитаните от него аудио файлове", казва Су Ли Уокър (Su Li Walker), анализатор към Yankee Group.

"С помощта на Yahoo Audio Search потребителят има отправна точка за намирането на всички аудио-съдържащи файлове, които могат да бъдат намерени в Интернет", казва Джон Трол (John Thrall), началник на отдела по мултимедийно инженерство към Yahoo Search.

Сподели.