Xperia XA2 – телефон за артистични натури (ревю)

Pinterest LinkedIn +

През последните години дигиталните технологии промениха изцяло начина, по който възприемаме и създаваме изкуство. Благодарение на най-новите модели смартфони и редица приложения всеки човек може да запечата във впечатляващ кадър красивите гледки, на които ежедневно става свидетел.

Слънчевият изгрев, изглед от върха на планината или най-обикновено цвете - вече може да ги имате на снимка в телефона си в цялата им красота и с най-дребните детайли. Един много добър пример за тези възможности е новият смартфон от високия среден клас на Sony - Xperia XA2. Получихме възможност да тестваме модела и да ви разкажем от първо лице впечатленията си от фотографските и звуковите му възможности.

Камера

Устройството е особено подходящо за артистични натури, заради мощната му 23-мегапикселова основна камера, която може да произвежда наистина красиви кадри. Вграденият сензор Exmor RS™ for mobile снима ярки и ясни изображения дори и при слаба светлина, което го прави подходящ за снимки дори вечер. С Xperia XA2 можете да правите наистина спиращи дъха снимки от ежедневието ви, като за това допринасят бързото стартиране и пълният контрол върху широката гама ръчни настройки.

Камерата отговаря на очакванията и на любителите на мобилната фотография, които могат да снимат всеки миг от концерта на любимата си група или да не пропуснат нито един впечатляващ туристически обект или природна забележителност, снимайки го в движение, докато се возят в автобуса например. Трябва да изберете целта и да натиснете специалния бутон за снимки – камерата стартира и запечатва мига само за 0.6 секунди.

За любителите на селфитата Xperia XA2 е опорудван с предна 8-мегапикселова камера. Наличието на светкавица и 120° свръхширокоъгълен обектив гарантира перфектни самостоятелни или групови селфита и красиви пейзажни кадри, като само с един клик върху екрана може да преминете към нормален 80° ъгъл. В добавка - със снимането в серия с автоматичен фокус можете да уловите най-естествения кадър на хората, а благодарение на управлението с жест само трябва да махнете с ръка и изображението ви е готово.

С Xperia XA2 могат да се правят и видео записи с професионално качество, които се отличават с ясни и богати на детайли изображения и качествен звук. Благодарение на усъвършенстваните видео функции като 4K запис и 5-осевата стабилизация SteadyShot™ имате супер кадри винаги на фокус, а ако искате да добавите драматизъм в клиповете си, изберете режима за снимане на бавен каданс със 120 кадъра в секунда. С него вече не е проблем да уловите детайлите от полета над морето на някоя чайка например.

Звук със студийно качество

Основавайки се на дългогодишните си традиции и опит в областта на камерите и озвучаването, инженерите на Sony са интегрирали първокласно музикално изживяване в Xperia XA2. Режимът Hi-Res Audio създава усещането, че се намирате в стаята с любимия си изпълнител, а допълнителните вградени технологии, които са на разположение за ръчни настройки в устройството, оптимизират аудио сигнала по ваш вкус, придавайки ми наистина премиум усещане.

Xperia XA2 е оборудван с най-мощните до момента високоговорители в среден клас от Sony, както и поддържа Bluetooth LDAC технология, които дават възможност на потребителя да се наслади на любимите си парчета безжично.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.