Worms Revolution избухва в PlayStation Store на 10 октомври

Pinterest LinkedIn +

Следващата, 20-та поред игра от култовата стратегическа поредица Worms на Team17, Worms Revolution, ще направи своята премиера в европейския филиал на PlayStation Store на 10 октомври, откъдето ще може да бъде закупена за €12.99.

Worms Revolution се появява на бял свят 17 години след първата игра от сериите и е напълно нова продукция, създадена "от нулата", при това върху напълно нов енджин. Благодарение на него светът на играта ще се проектира в три измерения, а обектите ще имат реалистични физични свойства, докато механиката на геймплея ще бъде в традиционния и предпочитан от феновете на поредицата sidescrolling вид.

Битките все така ще се водят асинхронно, а за постигането на победа ще е нужен изобретателен подход към пълния с коварни идеи и оръжия за масово поразяване арсенал на играта и прецизното им владеене.

Сред промените, осъществени от британското студио с Revolution, е въвеждането на класово базирани мултиплеър режими, като новите единици ще бъдат отключвани чрез прогреса на играчите в сингълплеър кампанията. Максималният брой на противниковите отбори ще е четири, а поддържаните модове ще са достъпни както онлайн, така и в локалната мрежа.

Друг любопитен елемент от Worms Revolution е свързан с ролята на разказвача, Don Keystone, който играчите няма да виждат, но ще могат да чуват в хода на кампанията. Team17 с гордост обявиха миналия месец, че неговите реплики са озвучени не от кого да е, а от Мат Бери, познат на феновете на IT Crowd като Дъглас Рейнолм – шефа на компанията, в чието подземие се подвизават главните герои в сериала - Рой (Крис О'Дауд) и Морис (Ричард Айоейд).

Освен за PS3, Worms Revolution ще излезе за Xbox 360 и PC, като тези версии се очакват през септември.

Сподели.