World Of Warcraft

Pinterest LinkedIn +

Жанр:MMORPG
Година: 2005 г.
Произв./Издател: Blizzard/Vivendi
Изисквания: PIII 1Ghz, 256 MB Ram, 4 GB HDD, DX 9.0c, WIn all.

"Взря се в очите на дракона. Господи колко огромен беше! Само един от ноктите му беше достатъчен, за да го превърне в трудно за изчегъртване петно на скалите. И все пак. Чуваше напевите на жреците зад себе си, подготвящи лечебните си заклинания...

...В мускулите му преливаше божествената сила, вдъхната му от молитвите на паладините. Цялата му броня бе изтъкана с магия, всяка една брънка от ризницата му бе пропита с най-доброто, което маговете можаха да предложат. Чувстваше се уверен, това бе моментът в който цялата група разчиташе на него - да се впусне в устремен бяг към чудовището и да привлече вниманието му, докато останалите превърнат умело скроената засада в поредната епична песен за бардовете. Съвсем слабо раздвижване на въздуха до него му подсказа, че екипът от убийци, пътуващ с тях, е заел позициите си, како и рейнджърите, приготвили своите лъкове и чакащи в бойна готовност. Войнът си пое дълбоко дъх, представи си началото на битката, огнения поглед на дракона, проникващ едва ли не в душата му, първия удар... Отвори отново очи, чудовището все още беше там, спящо. Може би му се стори, но то като че ли му намигна... започваше се."

Вижте... няма смисъл от повече коментар – едно, дори и кратко презентиране на ролевия шедьовър на Blizzard, би ми изял отпуснатото статийно пространство за няколко месеца напред. Това не е игра, а събитие, както от локален, така и от световен мащаб. Ако имате нужното желание, интернет връзка и средствата да поемете месечните си такси, намерете си  играта и забравете за околния свят поне за месец.

Ако играта има някакви минуси, това е единствено скалата на пристрастяване, позиционираща я малко под твърдите наркотици. Естествено съществува и опасността след като веднъж влезете, да не можете повече да се измъкнете от света й. Не случайно абревиатурата й е "WOW"!

Официален сайт: www.world-of-warcraft.com


Сподели.