will.i.am към Sony: "Издаването на нов албум на Майкъл Джексън през ноември е неуважение към паметта му!"

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на The Black Eyed Peas - will.i.am, остро разкритикува намеренията на гиганта Sony Music да издаде нов албум на Майкъл Джексън (Michael Jackson) през ноември.

Изпълнителят, който работеше с музикалната икона допреди внезапната му смърт на 25 юни 2009 година, заяви, че подобно действие би било крайно "неуважително" към Краля на попа.

"Как ще издадате творчество на Майкъл Джексън, без той да е позволил това? Майкъл Джексън беше перфекционист и нямаше да иска това да се случи, не и по този начин. Не мисля, че тези песни изобщо трябва да видят бял свят".

Както ви съобщихме, от Sony Music обявиха, че през есента на пазара ще се появи чисто нов албум на легендата с неиздавани до момента 10 песни.

"Какво смятат, че правят те? Защо ще издават музиката му, след като той не е част от този процес? Той беше мой приятел и аз смятам, че това е неуважително!", допълни will.i.am.

Албумът през ноември ще бъде първият от общо 10-те, които музикалната компания предвижда да издаде през следващите седем години и е вследствие на подписания през март договор с наследниците на Майкъл Джексън, според който те ще получат сумата от 250 милиона долара.

Сподели.