Взривиха прахта на писателя Hunter S. Thompson в небето

Pinterest LinkedIn +

Прахта на култовия писател Хънтър С. Томпсън (Hunter S. Thompson), който се самоуби преди половин година, беше изстреляна с гръм и трясък на специално парти, съобщи Telegraph.

Над 250 роднини, приятели и звезди от света на шоубизнеса са присъствали на погребението на Томпсън, което се е състояло в събота, 20 август, в дома му в Колорадо. Специално за случая е била издигната 15-етажна кула, от която е била изстреляна прахта на писателя, а небето се е озарявало от светлините на фойерверките близо десет минути.

Това, всъщност, е било предсмъртното желание на основателя на т.нар. "гонзо журналистика" и кумир на не едно поколение, който се застреля на 20 февруари т.г. - да бъде кремиран и изстрелян с оръдие към небесата. Журналистът и близък негов приятел Трой Хупър (Troy Hooper) е казал: "Той беше голям фен на големите клади и експлозии и на всичко, що яко гърми и трещи, и съм сигурен, че му се щеше и той да си тръгне с гръм и трясък."

За осъществяването на това последно желание на писателя-журналист са се погрижили неговите приятели, сред които актьорите Джони Деп (Johnny Depp), Бил Мъри (Bill Murray) и Шон Пен (Sean Penn), както и певецът Лайл Лъвет (Lyle Lovett). Бил Мъри влезе в кожата на писателя във филма от 1980 г. "Where the Buffalo Roam", а Джони Деп изигра незабравимия Раул Дюк в култовия роман "Страх и омраза в Лас Вегас ("Fear and Loathing in Las Vegas") под режисурата на Тери Гилиъм (Terry Gilliam). Тогава той се беше нанесъл в мазето на писателя, за да се подготви по-добре за ролята си - оттогава датира и приятелството им.

Екстравагантното събитие се е осъществило именно благодарение на желанието и усилията на Джони Деп, който го е финансирал и организирал, е пояснила съпругата на Томпсън. На партито е имало порядъчно количество алкохол, включително "Wild Turkey" - любимото уиски на писателя, известен с преклонението си пред чашката. За доброто настроение на гостите е била организирана и шоупрограма, в която са се включили Nitty Gritty Dirt Band, Лайл Лъвет и др.

Сподели.