Satoshi Tommiie и Grooverider взривиха Зимния дворец в партито Inprogress

Pinterest LinkedIn +

Сутринта на 11 юни, няколко хиляди почитатели на електронна музика осъмнаха с мощния клубен саунд на първото парти Inprogress.

Хедлайнери на събитието бяха японското хаус явление Сатоши Томи (Satoshi Tommiie) и британския дръмендбейс “хардкор-провайдър” Grooverider.

Подобно парти се случва за първи път в България и това не е рекламен лозунг. Двете огромни тематично обособени зали, с точната атмосфера за електронно парти, четирите огромни видео стени за директно излъчване и визуализации, мощният саунд и участието на някои от най-добрите световни и български диджеи, са компоненти от характеристиката на отминалия първи Inprogress.

Въпреки движението на хората между двете зали – хаус и дръмендбейс, количественото изражение бе в полза на първата, Inprogress Arena. След подгряването на добре познатите DJ Vesselin, DJ Steven и Ясен Петров, малко след 02:00 ч, след полунощ, зад миксерите застана най-известният японски диджей – Сатоши Томи. Следващите няколко часа той “управлява” публиката с изключително осмислено и разнообразно изграден сет, излизайки далеч извън рамките на хауса.

Едновременно с появата пред хаус феновете на Сатоши Томи, в другата зала (Drum'n'Bass Arena), грамофоните преминаха във владението на Grooverider. Със своя яростно бърз и тежък дръмендбейс сет и уникалния MC, който звучеше като част от микса, но всъщност нареждаше наживо от началото до края, Grooverider може би дълго ще остане най-доброто, което се е случвало на българската дръмендбейс публика.

Grooverider отдели последните си няколко минути, преди да се отправи към Зимния дворец, за да отговори на няколко въпроса за Avtora.com. От отговора на първия стана ясно, че той намира музиката на Сатоши Томи за страхотна и я слуша от много години. Grooverider се е “родил” в хаус музиката и я разбира. За разлика от транса – той сподели, че не слуша, не прави и не разбира тази музика, без да я отрича.

На 8 юли – втората вечер от фестивала Exit, на главната сцена ще се изяви соченият като създател на братианския брейкбийт Fabio. Grooverider и Fabio са работили дълги години заедно и са особено близки концептуално. Единствената причина Grooverider да не застане до своя колега на сръбската сцена, е подобен ангажимент в Австралия. Въпреки това, той се надява ако не тази, то следващата година, да участва в Exit.

Материал и снимки: Avtora.com
Сподели.