Всичко се прее...цака, Пийт Тонг (It's all gone Pete Tong)

Pinterest LinkedIn +

Великобритания, Канада, 2004, 90'
Режисьор: Майкъл Доус
Сценарий: Майкъл Доус
Участват: Пол Кей, Беатрис Батарда, Майк Уилмот, Кейт Магоуан, Дан Антополски и други
Комедия, драма, със субтитри, английски

Канадецът Майкъл Доус е сценарист и режисьор на трагикомедията “Всичко се прее...цака, Пийт Тонг”. За него това е втори филм и проследява абсурдния живот на Пийт Тонг, който е популярен DJ в клубовете на Ибиса. Историята е базирана на реални събития, според авторите, и дори истинският Пийт Тонг има епизодично участие. Във филма освен професионалния актьорски каст се появяват и музикални имена като самите Карл Кокс, Тиесто и Пол Ван Дайк. Саундтракът не отстъпва и включва ремиксирани парчета на Depeche Mode, Deep Dish, Beach boys и много други. През 2005 г. “Всичко се прее...цака, Пийт Тонг” участва на множество кинофестивали и си тръгна с 10 награди, като най-много беше отличен за режисурата на Майкъл Доус и играта на главния герой Пол Кей (“Агент Коби Банкс 2”, “Мачпойнт”).

Живота на Франки Уайлд (Пол Кей) е повече от перфектен, след като е един от най-уважаваните и прочути DJ в Ибиса. Всяка вечер купонът е неспирен и той успява да доведе публиката до екстаз. В личен план Пийт е женен за жена, която споделя неговите увлечения по наркотиците и безгрижния начин на живот. Двамата имат и дете, което той въпреки че е от друга раса, е осиновил. Всичките му евентуални проблеми се решават от мениджъра му, независимо за какво става дума.

Неприятностите за Пийт започват неочаквано, когато след инцидент, загубва слуха си. Това е само последствието на дългогодишният шум, на който е подложен и на проблемите му със слуха още по рождение. Останал без най-ценното в професията си, светът за него се срива. Жена му го зарязва, Ибиса вече няма нужда от него и Пийт започва да търси себе си. Отказва се от наркотиците и алкохола и неочаквано се влюбва в учителката си, която го учи да чете по устните.

Всичко това го амбицира да покаже, че още го бива като DJ. Завръщането му е неочаквано за всички, защото той дълго се е учил да усеща вибрациите на музиката само с тялото си. Публиката отново е в екстаз от сетовете му, но Пийт планира нещо съвсем друго в живота си. 

Официален сайт: http://www.itsallgonepetetong.comСподели.