Вода за слонове (Water for Elephants)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 120 мин. Режисьор: Франсис Лоурънс Сценарист: Ричард Лагравенезе С участието на: Робърт Патинсън, Кристоф Валц, Рийз Уидърспуун Романтичен, драма

За филма:

Стартиралият ударно кариерата си на голям екран режисьор Франсис Лоурънс събира звезден актьорски състав в най-новото си предложение - романтичната драма "Вода за слонове".

Също, както и в предходните си нашумели заглавия като "Константин" и "Аз съм легенда", авторът на редица популярни видеоклипове на имена като Бритни Спиърс, Уил Смит и Aerosmith, предпочита да се довери на познатите имена и залага на "най-горещия вампир" в киното Робърт Патинсън, Рийз Уидърспуун и откритието от "Гадни копилета "Кристоф Валц.

Лентата е екранизация по едноименния бетселър на Сара Груен, покорил класацията на Ню Йорк Таймс през 2006 г. Адаптираният сценарий е дело на номинирания за Оскар Ричард Лагравенезе, а основно снимките са реализирани в специално построен декор в Пиру, Калифорния и студиото на 20th Century Fox.

Историята:

Млад ветеринар, останал наскоро сирак, се присъединява към пътуващия цирк The Benzini Brothers Most Spectacular Show on Earth. Tам той започва да се грижи за слоницата Роузи и едновременно с това се влюбва в една от звездите на шоуто - Марлена, омъжена за жестокия треньор на животни Аугуст Розенблут.


Сподели.