Власт, насилие, кръв и секс! Game of Thrones се завръща с втори сезон по HBO (Тийзър)

Pinterest LinkedIn +

От 2 април НВО ще предложи на зрителите си си дългоочакваното продължение на екранизацията на култовата поредица романи на Дж.Р.Р.Мартин "Песен за огън и лед".

Game of Thrones безспорно е най-страховитото "отроче" сред продукциите на НВО – истинско изживяване за феновете, които не се стряскат от битки за власт, насилие, кръв и секс, поднесени в абсолютно натуралистичен стил. Нетипичната фентъзи продукция успява напълно да заличи границата между големия и малкия екран и продължава традицията на НВО да предлага новаторско домашно кино.

И новият сезон на нашумялата фентъзи продукция ни пренася в битката за власт в митичната земя Вестерос между седемте клана - Арин, Баратеон, Грейджой, Ланистър, Старк, Тъли и законните наследници на трона Таргариен.

И макар че най-голямата звезда сред актьорския състав – англичанинът Шон Бийн, приключи участието си след драматично публично обезглавяване на героя му Нед Старк, останалият млад и талантлив състав дава всичко от себе си в продължението на зрелищния сериал.

Преди година оставихме златокосата Денерис Таргариен (английската старлетка Емилия Кларк) без армия, без съпруг и син, но с три новоизлюпени дракона. Родът Баратеон осиротя след преждевременната смърт на своя крал-узурпатор Робърт и сега в голямата игра на тронове останаха само двамата му по-малки братя.

Game of Thrones

Северният клан Старк, чийто символ е белият вълк, се озова без глава на семейството, след като "ръката на краля" Ед "Нед" Старк (фаталният любимец Шон Бийн) претърпя зрелищна екзекуция, заради разкритието си на най-строго пазената тайна в Кралски чертог - всички наследници на краля Робърт Баратеон всъщност са рожби на кръвосмешение на близнаците-любовници Церсей (познатата ни от "300" величествена Лина Хеди) и Джайм Ланистър (НВО дебют на виртуозния отрицателен персонаж – датчанинът Николай Костер-Валдау).

Властолюбивите олигарси от Юг - Ланистър, чийто символ е златният лъв, са на върха повече отвсякога с коронясването на младия Джофри – необичайно светлокос, но законен син на Робърт Баратеон от Церсей Ланистър.

Джуджето Тирион Ланистър (най-награждаваният и обичан актьор в Game of Thrones, Питър Динклидж) стана главен съветник или "ръка на краля" на племенника си Джофри, а патриархът на рода, Тивин Ланистър, смаза всичките си противници. Щастието му се помрачава единствено от пленяването на сина му Джайм Ланистър от Старките от Север. Сега възелът от жестоките страсти около борбата за трона се затяга до крайност. Какво ни предстои - ще разберем след броени дни.


Сподели.