Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

Pinterest LinkedIn +

Боксьорът Владимир Кличко слага край на кариерата си, което отваря нова врата за Кубрат Пулев.

Владимир Кличко приключва с кариерата си на боксьор. Информацията се разпространи светкавично в германските медии, след това и самият той я потвърди официално. Доводите си той тепърва ще разяснява подробно, но е факт, че Кличко избира удобен момент да се оттегли достойно от върха. 

Ежедневни прогнози и анализи за най-разтърсващия боксов мач на годината следете на www.prognozirame.com

Кличко се обърна специално към почитателите си в социалните мрежи, разпространявайки клипче със свой запис. Той признава, че боксът му е дал всичко, което е могъл да постигне в този живот, но смята да се ориентира към друга дейност в тази сфера, може би ще се реализира като треньор. 

От неговата уста нещата звучат така: 

"Избрах моята професия преди 27 години, а тя беляза целия ми жизнен път. Получих възможност да видя света, да науча чужди езици, да създам бизнес, да се докосна интелектуално до различни култури. Помагах, когато и на когото можех, мотивирах хората, бях ментор, финансист, водач. Имах огромна популярност и развивах таланта си благодарение на вас – верните ми фенове, които винаги ме подкрепяха. 

Но настъпи часът, в който аз трябва да сложа края и да се подготвя за новите си изпитания. Вълнувам се наистина, но съм подготвен да се срещна с предизвикателствата на следващата ми кариера. Каня ви да пътешествате и занапред с мен, не искам да казвам "Довиждане" или "Сбогом". Вярвам, че само сплотени и заедно можем да бъдем съзидателни, по-силни във всичко."      

Насроченият за 11 ноември в Лас Вегас реванш за световната титла между него и Антъни Джошуа няма да се състои. Британецът победи Владимир Кличко през април в Лондон, а сега на ринга срещу него ще се изправи Кубрат Пулев. На този етап изявление от страна на Джошуа няма, но той е длъжен да влезе в двубой с българина, иначе ще трябва да се лиши от световната титла.

Владимир Кличко слага точка на професионалните си боксьорски постижения след 64 победи в 69 двубоя. Повече от 10 години той на практика не е претърпявал загуба, докато насреща му не се яви Тайсън Фюри, който го нокаутира през 2015 г. Надмощието на Джошуа затвърди тенденцията за Кличко.

Що се отнася до шансовете на Кубрат Пулев в този мач, реакциите са противоречиви, въпреки че всички сънародници възлагат надежди той да се справи на ниво, а дори и да надделее над противника си. Ако избягва размяната на директни удари, може и да му се отвори шансът, в противен случай ще загуби бързо, коментират родни привърженици на бокса. Кобрата ще е твърдо решен да покаже уменията си и да нанесе поразяващи удари, но дали Джошуа ще му позволи да се развихри до такава степен, предстои да узнаем. 

Лицензираният от ДКХ букмейкър Betfair вероятно ще предложи отлични коефиценти за изхода на срещата между Кобрата и Джошуа веднага щом бъде обявена датата. 

Предполага се, че двубоят ще бъде планиран до края на годината, както вече стана ясно по-късно от изказване на мениджъра на Антъни Джошуа – Еди Хърн. По неговите думи следващият съперник на британеца е почти сигурен и това ще бъде Пулев, но тепърва ще се уточняват детайли около срещата. 

Промоутърът на Кубрат Пулев е сигурен, че Кобрата има потенциал да победи Антъни Джошуа, при това с абсолютна лекота. Според преценката му Джошуа има две лица – на боксьор, който не се е появявал от много време в тази категория, но и на новак, което е огромен плюс за Кубрат Пулев. Очертава се неповторим боксов спектакъл, след който вече нищо няма да е същото, тръпнат още в очакване феновете.    

Сподели.