Висша класа британски и български брейк бийт и денс във второто издание на Funk Fest

Pinterest LinkedIn +

На 19 ноември в столичния клуб Black Box ще се проведе второто издание на фестивала за електронна музика, брейк-денс и БМХ - Smirnoff Street Down Funk Fest ‘02. В 12-часовото парти, организирано от Geronimo Breaks, ще вземат участие известни английски диджеи и брейк-денс танцьори.

Тази година Street Down Funk Fest ще акцентира върху представянето на изключително атрактивните брейк-денс танци. За целта ще бъдат поканени най-добрите двама танцьори от Англия заедно с двама диджея и едно MC, които ще представят своето музикално-танцувално шоу. Освен това ще бъде организирано огромно състезание за всички български брейк-денс танцьори, наградата от което ще е за най-добрата двойка. Тя ще получи възможността да се представи в Лондон на най-популярното брейк-денс събитие - Throwdown.
 
Втората част от фестивала ще представи едни от най-добрите английски диджеи и MC-та на хип-хоп, b-boy фънк, брейкбийт и дръмендбейс музиката. Ще бъде организирана graffiti изложба, ще бъде поставена скейтборд рампа със съдействието на GLOBE и магазин Breakpoint, на която всички желаещи ще могат да представят своите умения в скейтбординга. 
 
Потвърдено е участието на следните гости от Англия (със съдействието на British Council, България):
 
UK Finest B_Boys Show - BUGS & GABS – London UK
DJ Donna Dee - London, UK – Hiphop Set
Dj  Just One – London, UK – Best UK B-boy DJ
Mc Mr. E -  London, UK – host of the B-boy Event
Chico The Red - UK

Както и:
 
TEEBEE – Norway  D’n’B Set - (Photek Productions, Subtitles, Metalheadz)
 
От Българска страна: 
DJ Chaves – София
Dj Konspirator – hmsu.org
Oganok&Cooh – Signal rec.
Stoyan – Мagrathea
The Bear aka 54EW@ - Варна
 
Throwdown е лондонското номер едно хип-хоп и би-бой събитие, провеждащо се от две години в столицата на Англия пред публика, варираща от 500 до 3000 човека. Организацията му реализира и тазгодишното издание на Battle Of Britain – най-значимото breakdance шоу в Обединеното кралство. Throwdown идват в рамките на Smirnoff Street Down Fest в София на 19 ноември, с двамата най-добри английски b-бойс - BUGZ  & GABZ от известните Funk и Disorderly Crew.       
 
Bugz е на 22 години и има много завоевания зад гърба си като член на Funk N Disorderly Crew. Също така е победител в Battle Of Britain Solo през 2004 г., което означава, че е No.1 в Англия в момента. Той също така представя Англия на Световния шампионат през 2005 г. Неговият стил е много оригинален и разнообразен със змиевидни движения, много добра работа с краката и доста скрити изненади.
 
Gabz e 23-годишен и е известен с движенията си с краката, също многократно е побеждавал, в това число Throwdown вечерта миналата година. Той също ще представя Англия на Световния шампионат тази година.
 
Двамата BUGZ & GABZ ще бъдат съдии на организираните двама срещу двама турнири между всички най-добри български брейкъри, като победителите ще спечелят пътуване до Лондон, Англия, където ще могат да вземат участие в Throwdown вечерта и да премерят сили с английските би-бойс. BUGZ & GABZ ще изнесат и свое шоу, като участват в открит b-boy jam след края ня състезанието, заедно с всички български отбори.
 
Throwdown водят със себе си и най–добрия английски B-Boy DJ –   Mc Mr. E, както и хип-хоп диджейката Donna Dee.
 
В секцията 'Bulgaria' на http://www.throwdown.co.uk има кадри от изпълненията на Bugz и Gabz и какво представлява Throwdown.
 
Част 2, начало 23.00 ч. - край 07.00 ч.
 
Torgeir Byrknes или още известен под псевдонима Teebee оставя своята забележителна следа в света на дръмендбейса през 2000 година с дебютният си албум "Black Science Labs". Непредсказуем и изобретателен, той оценява предложената му оферта от винаги отворения за експерименти лейбъл Certificate 18, да продължи да изследва по-мрачните дълбини на breakbeat науката, действайки като пионер в своята област, а не следвайки добре познатите и отъпкани пътеки на английските артисти.
 
Освен факта, че е първият продуцент извън Обединеното кралство, вдъхновил имена като Andy C, Ed Rush и Optical, той е известен и със своята безкопромисност в собствената си музика, независимо от модните тенденции в момента. Благодарение на това той е утвърдено име в поприще, където е трудно да привлечеш внимание и, още повече, да се задържиш на върха,  ако не си от Англия. Изданията му  "Travel in Silence", "Dynasty Warriors/Lifeless" и "Through the Eyes of a Scorpion" говорят за разнообразието в стила му и отвореността към различни музикални стилове и артисти, като например Satoshi Tomiie и Future Sound of London.
 
Цената на билетите за двете части е 12 лв. като в нея се включва и безплатен Smirnoff Ice. Продават се и ексклузивни билети с включено безплатно СD от английското списание за дръмендбейс "Knowledge" в магазин "Breakpoint" (ул. "Гурко" 72) и магазин БАС (ул. "Голо Бърдо" 5).
Сподели.