Високотехнологичните хотели в света, или къде можете да отседнете в бъдещето

Pinterest LinkedIn +

Падате си по високи технологии?! Обичате да пътувате и да отсядате в хубави хотели?! В такъв случай следващите редове са точно за вас!

Hong Kong: The Upper House

Проектиран от архитекта Андре Фу, в този хотел гостите се чекират през РС със сензорен дисплей. Стаите за настаняване са от тридесет и осмия етаж нагоре. Идеята е всеки апартамент да се възползва максимално от спиращата дъха гледка към феноменалния градски пейзаж на мегаполиса Хонг Конг.

Всяка стая разполага с неограничен широколентов Wi Fi достъп, 42-инчов HD телевизор, предлагащ услугата "видео по заявка". В баните, душовете имитират естествен дъжд и разполагат с ТВ екрани и сензорен контрол.


За времето на престоя си, всеки гост получава iPod Touch, зареден със солидна колекция от популярна музика, игри и филми, която се ъпдейтва непрестанно. Устройството освен това, разполага и с нужната информация, за да играе ролята на туристически справочник и средство за поръчка на рум сървиз. Собствениците с гордост отбелязват, че Upper House е един от най-"безхартиените" хотели в света.

Той дори разполага със собствен автопарк от хибридни автомобили Lexus, всеки от които предлага широколентов безжичен достъп до интернет и GPS навигация.

Цените на стаите в хотела стартират от 530 евро нагоре.

New York: Andaz 5th Avenue

Това е един от двата Andaz хотела в Голямата ябълка и основното, което ще привлече вниманието ви тук, е, че всяка стая разполага със самостоятелна Geneva Sounds S iPod докинг станция (с цена от около 350 евро) и 42-инчов LCD телевизор. Системата за чекиране и тук е изцяло хай тек - на входа на хотела ще ви посрещне любезен служител с таблет под ръка и коктейл по ваш избор за добре дошли.


Напускането на хотела е не по-малко лесно - всички административни формалности можете да уредите през екрана на телевизора в стаята си.

Тук стаите са малко по-евтини - около 300 евро на вечер.

Las Vegas: Aria Resort

Всяка от стаите в този луксозен хотел е с площ от около 650 квадратни метра и разполага с музикален хъб и оптична интернет връзка със скорост от 100 мегабита за секунда.

Ключовете за стаите всъщност представляват RFID карти, които отключват вратата на стаята ви в момента, в който се приближите към нея. Когато влезете пък, в стаята автоматично се запалват светлините и се свалят завесите.


Как точно ще реагира тя обаче, зависи от вас - можете да настроите по ваш вкус осветлението, климатичната система, музиката или да нагласите телевизора да ви буди с Viva Las Vegas в указан час. Направените от вас промени ще се запазят във вашия индивидуален профил и всеки път, когато посещавате хотела, ще можете да се възползвате от тях.

Цена на стаята за една нощ: 300 евро.

Dubai: Armani Hotel

Е, да, този хотел още не е отворил врати, но както повечето чудеса на дубайската архитектурна мисъл ще е две неща: скъп и разточителен. Иначе казано - впечатляващ.


Стаите ще са изградени от "скъпоценни материали" - кожа, бамбук, мрамор. Всяка стая ще е по дизайн на култовия Джорджо Армани и ще е с площ от близо 400 квадратни метра.

Цените на стаите тук ще стартират от около 500 евро на вечер.

Paris: Mama Shelter

Проектиран от Филипе Старк върху основите на стар многоетажен паркинг, този хотел е разположен в "най-бохемската част на френската столица.

Въпреки че притежава излъчването на грозен и негостоприемен приют за душевно болни, Mama Shelter предлага във всяка от стаите си по един чисто нов iMac с 24-инчов екран. От него можете да получите достъп до интернет, богата музикална колекция или видео по заявка - всичко това напълно безплатно. На ваше разположение е и дискретна микровълнова фурна, в която да си претопляте сутрешната закуска.


Масите в хотелския ресторант пък са "дигитални" - върху тях се изобразява информация за местни атракции и забележителности. Всички процедури по чекирането, разбира се, са напълно автоматизирани, а в гаража на Mama Shelter ви очаква цял автопарк от електрически коли и скутери, с които да обикаляте по парижките улици.

Цена на стая - "само" 170 евро.

Сподели.