Винсънт Фурние се "прероди" в Alice Cooper пред 8000 в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Бaщата на шок-рока Винсънт Фурние, известен по света с артистичното име Алис Купър, се изяви пред българска публика по време на втората фестивална вечер на тазгодишния Каликра Рок Фест. Близо 8000 фена присъстваха на шоуто на известния рок-ветеран на стадион "Калиакра" в Каварна.

Визитата на мегазвездата в България е втора поред, след концерта на Купър през 2000 г. в София. Освен групата от музиканти - Кери Кели, Джейсън Хук - китари, Чък Гарик - бас и Ерик Сингър - ударни, сценична партньорка на певеца бе неговата дъщеря Калисо Купър, която допълваше изпълненията на някои песни с тематични включвания.

По време на концерта, Алис Купър смени около 10 сценични костюма, като за някои от парчета бе завързван в усмирителна риза.

Преди старта на шоуто на Купър, атмосферата в района на стадиона беше спокойна, след рекордния 5-часов концерт на Manowar, отбелязал старта на Калиакра Рок Фест 2008. Няколко часа преди концерта, фенове разпускаха на сянка, а заведенията около стадиона презареждаха, с бира, скара и безалкохолни.

Кметът на Каварна Цонко Цонев "инспектираше" района около стадиона, за да се увери лично дали всичко е наред и дали има някакви проблеми по организацията.


Sixth Sense подгряха публиката в Каварна преди Алис Купър. Снимка: Avtora.com 

Музикалната част на вечерта стартира след 20:00 ч., когато на сцената излезе руската хеви метъл група Sixth Sense. Славяните представиха стегнат сетлист от 6 парчета, изпълнени на английски.

По-сериозно раздвижване сред феновете се забеляза около 21:00 ч., когато пред сцената на стадиона се спусна завеса с логото на Алис Купър.

Още преди старта на концерта, образът на метъл-ветерана изигра "убийството" на доброто си "аз" зад кулисите.

Въпреки, че концертът на Алис Купър отбеляза старта на турнето по случай новия албум "Along Comes A Spider", бащата на шок-рока заложи в сетлиста си предимно на утвърдени класики. По време на концерта прозвучаха хитове като "No More Mr. Nise Guy", "Lost in AMerica", "Dead Babies" др.


Алис Купър пя на сцената близо 2 часа. Снимка: Avtora.com 

Oсвен, че изявата на Купър беше радост за слуха на множеството от фенове, участието на метъл-ветерана се превърна и във визуално зрелище.

Един от кулминационните моменти бе, когато Купър бе качен на бесилка, след което ритуално обесен. Бащата на шок рока "възкръсна" на сцената с песента "School is out", която беляза и края на шоуто.


Бащата на шок рока си "помагаше" по време на изпълнението с различни предмети като патерици, бастуни и мечове. Снимка: Avtora.com

Публиката отказа да напусне стадиона без бис. Алис Купър се завърна на сцената и изпълни хитовете "Billion Dollar Babies", "Poison" и "Elected".

Като на истинска театрална постановка, на финала на концерта Купър и неговите музиканти се разделиха с феновете си с поклон.

Сподели.