Вин Дизел подписа, Ридик отново ще ступва лошите

Pinterest LinkedIn +

Universal обяви, че най-сетне главните действащи лица в третата част на поредицата за неповторимия боец Ридик са oфициално част от екипа.

Екшън звездата Вин Дизел (Vin Diesel) и режисьорът Дейвид Туохи подписаха договорите си, с което проектът получи дългоочакваната "зелена светлина".

Все още не е ясно кога ще стартират снимките, но за сметка на това се знае локацията - Нова Зеландия, като причината е съкращаване на производствените разходи. Лентата ще разполага със значително по-нисък бюджет от предходните две, затова продуцентите са се ориентирали към по-евтина дестинация.

Допълнителен мотив е и провалът с продължението на филма от 2004 година. Както е известно, оригиналът - Pitch Black се появи през 2000-та година и при бюджет от 23 милиона долара, регистрира приходи от 53 в световния боксофис.

Това логично доведе и до гореспоменатото продължение, което обаче се оказа абсолютен провал в САЩ. В реализацията му бе вложена колосалната сума от 105 млн., която филмът така и не успя да избие, завършвайки обиколката си по екраните в Северна Америка с постъпления от едва 57 млн.

В крайна сметка обаче салоните в останалия свят успяха да спасят положитението, докарвайки приходи от още толкова, за да успеят поне да покрият производствените си разходи.

Сподели.