Vikings

Pinterest LinkedIn +

Безстрашни воини, скандинавска митология, кораби и епични битки - всичко това е събрано в новото заглавие на History - Vikings. Сериалът е създаден по идея на Майкъл Хирст (Michael Hirst), а главните роли са поверени на Травис Фимел (Travis Fimmel), Катрин Уиник (Katheryn Winnick) и Гейбриъл Бърн (Gabriel Byrne).

Vikings (Викинги) е наистина мащабен и впечатляващ исторически сериал, който ни пренася назад във времето, за да проследим историята на един от легендарните викингски воини Рагнар Лотброк. Той ще предприеме пътуване, в каквото никой от предшествениците му не се е осмелил да се впусне, и ще открие един изцяло нов свят.

Брутален, кървав и суров, животът на викингите през ранното средновековие е изпълнен с предизвикателства и е много различен от този в Европа.

Vikings е история за велики воини, за сблъсък на култури, за противопоставяне на силни характери, за предизвикателства, но и за любов, ревност и предателства. Сериалът е сниман в Ирландия и освен с впечатляващ актьорски състав може да се похвали и с изключителна визия, реалистични костюми и вълнуваща музика, създадена от Тревър Морис (Trevor Morris).

Идеята:

Vikings е създаден по идея на Майкъл Хирст (Michael Hirst), когото феновете на историческите филми и сериали със сигурност познават като създател на The Tudors и като сценарист на Elizabeth, за който е отличен с награда за оригинален сценарий. Хирст е един от създателите и на минисериала на Starz Camelot.

Началото:

Vikings е канадско-ирландска копродукция. Сериалът стартира на 3 март тази година, а пилотният епизод е гледан от над шест милиона зрители само в САЩ. Първите три епизода на поредицата са режисирани от шведския режисьор Йохан Ренк (Johan Renck).

Режисьори на останалите шест от общо деветте епизода на Vikings са Киран Донели (Ciaran Donnelly), работил и над The Tudors, и Кен Джироти (Ken Girotti), познат на феновете на сериали с работата си над Rescue Me и Law & Order: Criminal Intent.

Историята:

Легендарният викингски воин Рагнар Лотброк (Травис Фимел) мечтае да плава към далечните брегове и да покори земи, до които народът му никога преди не е стигал и за чието съществуване няма доказателства. Амбицията му да достигне до нови непознати земи го противопоставя на суверена му ярл Харалдсон (Гейбриъл Бърн).

Въпреки това Рагнар, който притежава уред за навигация, какъвто до този момент викингите не са имали, е решен да постигне целта си. Заедно с приятеля си корабостроител Флоки (Густаф Скарсгаард), който изработва нов вид по-бърз и по-издръжлив кораб, брат си Роло (Клайв Станден) и още няколко смели и жадни за подвизи и битки воини Рагнар достига до бреговете на Англия.

Освен борба за власт и битки Vikings проследява и историята на семейството на Рагнар - съпругата му Лагерта (Катрин Уиник), която също е уважаван воин, двете им деца и брат му Роло, изключителен боец, в който обаче тлее ревност.

Героите и звездите:

Травис Фимел (Travis Fimmel), когото повечето от вас вероятно са гледали в хитовия сериал The Beast и филми като The Experiment с Ейдриън Броуди (Adrien Brody) и The Baytown Outlaws, е в ролята на Рагнар.

Всъщност Рагнар е легендарен скандинавски герой, известен като първия достигнал до бреговете на Англия и Франция викинг и възпят в древните саги. Предполага се, че описаният в легендите персонаж е базиран на няколко исторически личности.

Във Vikings Рагнар е воин и фермер, който вярва, че е предопределен за велики дела и е убеден, въпреки несъгласието на ярл Харалдсон, че в земите на запад ще открие несметни богатства. Той е твърдо решен да преплува океана, за да ги открие.

Ирландският актьор Гейбриъл Бърн (Gabriel Byrne), отличен със Златен глобус за ролята си в In Treatment и познат на кинофеновете с ролите си в The Usual Suspects, Vanity Fair и Ghost Ship, е в ролята на ярл Харалдсон.

Вожд на местните викингски племена, чието минало на велик войн му е спечелило тази позиция. Нежеланието му да рискува корабите и хората си, предприемайки рискованото пътуване на запад, което Рагнар предлага, се превръща в причина за конфликт между двамата.

Катрин Уиник (Katheryn Winnick), която повечето от вас вероятно са гледали в криминалния сериал Bones (Кости) и във филми като Killers с Катрин Хейгъл (Katherine Heigl) и Love and Other Drugs, е в ролята на съпругата на Рагнар Лагерта.

Лагерта е не само съпруга на Рагнар, но и известна със силата и подвизите си жена-воин, която често се бие рамо до рамо със съпруга си и споделя мечтите и амбициите му. Тя успява да спечели уважението и възхищението на Рагнар и двамата имат изключително силна връзка.

Сподели.