Вижте официалния трейлър на "Възвишение"

Pinterest LinkedIn +

Вижте фициалния трейлър на филма "Възвишение", създаден по едноименния роман на Милен Русков. Премиерата предстои на 10 ноември 2017 г.

Ярък актьорски състав, колоритен език и един различен поглед към добре познат на зрителите исторически период, трейлърът на "Възвишение" красноречиво представя настроението и мащаба на цялата лента.

Режисьор на филма е Виктор Божинов, който е автор и на сценария заедно с Нели Димитрова, а диалозите са дело на Милен Русков. В главните роли ще видите Александър Алексиев, Стоян Дойчев и Филип Аврамов. 

Снимачният процес продължава 55 дни и се осъществява хронологично на четири етапа – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016 година. 

Историята е добре позната на онези от вас, който са чели отличения с няколко награди роман и разказва за обира на Арабаконак през 1872 година. Полуреволюционери, полуразбойници, Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) са натоварени с важна мисия от Димитър Общи (Филип Аврамов). Те трябва да предадат писмо лично на Васил Левски.

Трагикомичното им приключение постепенно успява да охлади революционния им ентусиазъм, който отстъпва място на разочарованието и огорчението.


Сподели.

Относно автора

Валерия Стефанова е завършила НАТФИЗ. В момента е автор на рубрика за книги, но най-вече запален читател. Интересува се от кино, литература, театър и всичко свързано с тях.