Виж международното жури на София Филм Фест 2011!

Pinterest LinkedIn +

Номинираният за Оскар исландски режисьор Фридрик Тор Фридриксон (Fridrik Thor Fridriksson) оглави международното жури на 15-то издание на София Филм Фест. Негови колеги в оценяването на 12-те претенденти за Голямата награда на конкурса, както и късометражните кандидати за отличието Jameson през 2011 година, ще бъдат четири не по-малко популярни имена.

Това са журналистът и експерт Габриеле Брунемайер (Gabrielle Brunnemeyer), хърватският режисьор Огньен Свиличич (Ognjen Svilicic), уругваецът Алваро Брехнер (Alvaro Brechner) и създателят на едно от най-успешните български заглавия в последните години "Източни пиеси", Камен Калев. Предлагаме ви кратка биография на всяко едно от петте видни имена.

Официалното откриване на София Филм Фест 2011 е на 4 март с прожекция на номинирания за 5 Оскара "Черният лебед" (Black Swan) на Дарън Аронофски (Darren Aronofsky), като конкурсът ще продължи до 13 март с допълнителна програма до 20-ти същия месец в София, Пловдив, Варна и Бургас. Основната част от програмата ще съдържа близо 100 игрални, 30 документални и над 70 късометражни заглавия. 

Сподели.