Видеоиграта FIFA вече е петата най-популярна гейм поредица в световен мащаб

Pinterest LinkedIn +

Статистиката на продажбите показва, че FIFA се класира като петата най-популярна игрална поредица в световен мащаб и категорично най-популярната такава в България. Тази година спортната серия на EA Sports бележи четвърт век от стъпването си на гейминг пазара през 1993 г., така че със сигурност можем да кажем, че създателите й знаят какво да правят, за да задържат интереса на футболните фенове година след година.

 

"За милиони играчи по света франчайзът FIFA се е превърнал в нещо повече от просто игра – тя е станала част от страстта им към футбола, подобно на любимите им отбори" - заявява Арън МакХарди, изпълнителен продуцент на FIFA дивизията в EA Sports - "Футболът е спорт, който може да обедини света чрез игра, така че най-важното за нас е да откриваме нови и нови начини да обединяваме геймърите по света."

 

Формулата на FIFA е проста – тя се опитва да бъде максимално точно огледало на реалния футболен свят, с реалните стадиони, реалните имена на клубовете, реалните имена и лица на играчите, реалните състави на отборите спрямо съответния момент и взаимодействия с топката, съобразени с реалните закони на физиката. За всичко това се изстисква максимума, който позволяват техническите възможности на съответната игрална генерация, за да се постигнат визия и физически модел, възможно най-близки до реалността. А техническите спецификации на настоящата игрална генерация позволяват много. Толкова много, че на моменти е трудно да се направи разликата между мач, който дават по телевизията и игра на FIFA 19.

 

Най-новото издание на легендарната поредица наистина предлага преживяване от шампионски калибър – както на терена, така и извън него. Начело с престижната Шампионска лига на УЕФА и Лига Европа – двата последни важни лиценза, придобити от EA Sports, които не присъстваха в предишните издания на играта – FIFA 19 за пореден път залага на подобрени геймплейни механики и още по-впечатляваща визия.

 

Новата система фундаментално променя начина, по който играчите овладяват и шутират топката, давайки им по-прецизен контрол, по-гладко движение, по-големи възможности за креативни отигравания и по-ясно изразени индивидуални особености на отделните играчи. Феновете без съмнение ще приветстват с овации новия набор от начини за овладяване, като скритото докосване, финтовото воле и дори анимациите за специални отигравания, като финтовете на Неймар, които ще им позволят да преодолеят противника си и да създадат голово положение.

 

Преработената система дава възможност и за задаване на редица тактически подходи, правещи подготовката преди всеки мач по-комплексна, съчетавайки системи на игра, психическа нагласа, нападателен и отбранителен стил – все неща, позволяващи на геймърите да усетят тръпката на това да бъдат треньори на любимите си отбори, преди реално да стъпят на виртуалния терен редом със своите десетима съотборници.

 

От стремежа към титлата в обогатения с още двама играеми персонажи стори режим The Journey: Champions, през ъпдейтите във FIFA 19 Ultimate Team и автентичната интеграция на Kick Off и кариерата, чак до новия самостоятелен режим Champions League – всичката информация за FIFA 19 може да се систематизира в едно изречение - това е играта, с която можеш да изживееш лично емоциите от най-големите футболни първенства в света, да промениш резултата на всеки мач, който си гледал по телевизията така, както ти харесва, да издигнеш любимия си клуб на върха благодарение на собствените си умения и да се превърнеш във футболна легенда насред комфорта на собствения си дом.

 

Конкретно за българските запалянковци има и още една добра новина - родната футболна легенда Христо Стоичков отново е една от иконите в Ultimate Team режима, което дава възможност на геймърите да включат емблмематичната Кама (представен в играта с прякора El Pistolero) в своя мечтан отбор, ако успеят да го отключат в играта.

FIFA 19 направи своята световна премиера и вече очаква феновете в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games, както и за онлайн поръчка с безплатна доставка на следващия ден от www.pulsar.bg. В средата на месеца предстои и първият национален шампионат по FIFA 19, който се организира съвместно от Pulsar и клубовете Playground и ще се проведе в София, Варна и Бургас. За подробности можете да следите страниците на Pulsar и Playground.

Сподели.