Венета Стоилова с нова песен – послание за свързаността на хората

Pinterest LinkedIn +

Спомняте ли си четирите момичета от група "B.Voices"? Преди години българските "Spice girls" взеха наградата за "Млад изпълнител" в конкурса "Златният Орфей", а впоследствие грабнаха сърцата на феновете с хитове като "Мраморна жена" и "Всичко отначало".

Кариерата на сцена продължи за Венета Стоилова, която въпреки сериозната си професия в областта на психологията избира да прави своеобразна терапия и чрез музика. "Connected" е четвъртият ù самостоятелен проект, в който работи с композитора Стамен Янев, а темата за любовта – онази истинската, чистата, старомодно романтичната, но и модерно реалистичната – е заложена в текста, писан от самата изпълнителка:  

Нашите души за свързани, без значение от времето

и разстоянието, в която и да е вселена…

Видеото е заснето преди две години под режисурата на Радослав Гизгинджиев. Венета работи с него и по предишните си проекти "Истински ли си" и "Вечна любов". И докато предишните песни много бързо намират датата на своята премиера и място в музикалния ефир, "Connected" трябва да извърви дълъг път до финалния си вариант.

"Търсех монтажист, който да пресъздаде посланието в текста. Доста време отне, докато стигна до последната визия" – споделя Венета Стоилова. – "Исках кадрите да се доближат до идеята за вселенската, космическа свързаност на душите през времето и пространството, онази сила, която съединява мислите, без да е необходим монитор или телефон. Хората малко повече трябва да обръщат внимание на менталната и духовна връзка помежду си. В днешно време всичко е чат и бързо щракане на клавишите… А вместо да изразят емоции чрез очите, изражението, гласа си, изпращат емотикони". 

Видеото е микс между специалните снимки за клипа и кадри от Космоса, с което се създава усещането за безграничността на любовта и за свързаността на мисълта и душите ни. "Connected" излиза в канала на певицата с  публикация на текста на български и на английски език, а рефренът "Нищо не може да ни спре да бъдем винаги заедно свързани" е послание за надежда към всички, които очакват да срещнат сродните си души.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.