Дует "Expose" с нова песен срещу омразата

Pinterest LinkedIn +

"НЕ!" на омразата! Тази позиция заемат музикантите от дует "Expose" по начина, по който могат да въздействат най-добре – с музика. В новия си проект, наречен "No hate", дуетът е провокиран от темата за толерантността и за масовия вирус на ежедневната злобна критика, недоволство и откровени обиди. Според Цвети и Светльо живеем във време, в което чуваме, а може би и изричаме повече думи на омраза, отколкото на обич. "Но този, който не го прави и спестява на околните негативното отношение, определено се чувства по-добре. Пробвайте!" – споделят изпълнителите. "Ако сме заедно и си подаваме ръка, всичко ще бъде много по-лесно и красиво в този свят", твърдят те.

Музиката и текстът на песента са дело на Светльо и са неговият отговор на заобикалящия ни "хейт", заливащ не само интернет пространството, но сякаш и станал вече нормална част от ежедневието ни. За аранжимента "Expose" се доверяват на Димитър Лефтеров a.k.a Mitko Beats, който прегръща каузата им.

Режисьорът Виктор Милушев създава видеото към песента, чието послание оставя без дъх. В него са заснети реални хора с различни по занимания и интереси. Всички те приемат каузата присърце, тъй като в един или друг момент са били жертва на нетолерантност и са чули незаслужени думи, които раняват. Кулминацията на клипа е във финала му, когато малкият син на Цвети връхлита неподражаемо в проекта. 

Песента "No hate"  беше представена за пръв път по време на големия новогодишен концерт на площад "Батенберг" при посрещането на 2020 г. От тогава посланието на песента се разпространява като кауза, в която вече се включиха много хора в социалните мрежи и популярни лица от шоубизнеса.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.