"Великолепната шесторка" събра повече от 1.6 милиона лева

Pinterest LinkedIn +

Общо 1 663 588 лева събра благотворителното шоу на бТВ "Великолепната шесторка", чиято цел беше да набави необходимите средства за извеждането на децата с увреждания от дома в село Могилино.

Предаването приключи на 21 февруари с двучасов финал на живо от студиото на изпълнителния продуцент Глобал филмс.

Събраните средства от sms-и и дарения са достатъчни за създаването на четири "Малки къща за деца", в които децата от Могилино ще бъдат отгледани в среда, близка до семейната, с грижата на обучени специалисти и с помощта на необходимото медицинско оборудване.

Първите две къщи ще бъдат в Русе и София, като в момента УНИЦЕФ избира най-подходящите места и за другите две къщи. Допълнителните средства, които надхвърлят необходимите за изграждането на четирите "Малки къщи за деца", ще бъдат използвани от УНИЦЕФ за създаване на допълнителни социални услуги за всички деца от Могилино.

От шестте дуета, които безвъзмездно се посветиха на каузата, най-много зрителски гласове спечелиха Мариана Попова и Тити Папазов. Двамата получиха като награда уникалната възможност и отговорност да представят отчета на "Великолепната шесторка" пред директора на УНИЦЕФ Европа Мария Каливис. Участниците в предаването получиха и титлата "Приятели на УНИЦЕФ", връчена лично от представителя на УНИЦЕФ за България Октавиан Бивол.

На финала на "Великолепната шесторка" гостуваха холивудската звезда Долф Лундгрен, естрадната прима Лили Иванова, актьорите от предаването "Комиците", децата от Бон-бон, сръбският диджей Кърмак, група "Сигнал", Иван и Андрей, заедно с децата от "Класът" на предаването "Това го знае всяко хлапе!". Специален гост беше президентът Георги Първанов.
Сподели.