Вече можем да изпратим името си до Слънцето - вижте как!

Pinterest LinkedIn +

Мечтали ли сте някога да изпратите името си до Слънцето? Благодарение на астрономическата мисия Parker Solar Probe на американската космическа агенция НАСА това вече е възможно.

Мисията ще включва изпращане на сонда, наречена Parker, до Слънцето. А в нея ще има микрочип с имената на хората, записали се в програмата Hot Ticket на космическата агенция. НАСА ще стартира историческата за астрономията мисия на 31 юли, когато сондата ще отлети към Слънцето.

До 27 април всички желаещи да изпратят името си до Слънцето могат да се регистрират в специално създаден за целта уеб сайт. Записалите се ще получат и символичен виртуален сертификат, който могат да си запазят за спомен.

Звездата от сериала "Адвокатите на Бостън" Уилям Шатнър обяснява как точно сондата ще достигне до Слънцето:

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.